BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGıda Perakendecileri Derneği Başkanı Aykaç istifa etti----

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Aykaç istifa etti

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Aykaç istifa etti
04 Aralık 2022 - 19:38 www.finansgundem.com

Zincir marketlerde yüksek fiyat tartışmasına ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelen BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa etti.

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Galip Aykaç görevinden istifa etti. GPD Başkanlığını Ocak 2019'dan beri yürüten Aykaç, istifa kararını yazılı bir açıklama ile duyurdu. Aykaç açıklamalarının çarptırıldığını, bu nedenle de istifa kararı aldığını belirtti.

Gıda Perakendecileri Derneği’nin bugüne kadar hiçbir siyasi yapıyla ilişkisi olmadığını belirten Aykaç, "Gündeme getirilen spekülasyonlar sonrası Sayın Devlet Bahçeli’nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi" dedi. 

Aykaç ayrıca, görev süresinin bir ay sonra dolacağını ancak dernek üyelerine herhangi bir zarar gelmemesi için görevinden ayrılma kararı verdiğini belirtti.

Şok Marketler Yönetim Kurulu’nun dernek başkanlığını bırakmasına yönelik talebine karşılık Aykaç, “Bu kararımın, ŞOK Marketler Ticaret A.Ş.’nin dilekçesinde yer alan taleple ve içerikle hiçbir ilgisinin olmadığını özellikle belirtmek isterim” dedi.

ŞOK MARKETLER'DEN 'GÖREVİ BIRAK' ÇAĞRISI

Zincir marketlere yönelik suçlamaların doğru olmadığının vurgulandığı ve Aykaç’ın istifasının istendiği ŞOK Marketler dilekçesinde şu ifadelere yer verilmişti:

“BİM İcra Kurulu üyesi ve Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Sn. Galip Aykaç, 30 Kasım 2022 tarihinde basına açık bir toplantıda bazı açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamalar öncesinde, basın açıklaması yapılacağı ve açıklamanın içeriği hakkında Gıda Perakendecileri Derneği tarafından herhangi bir Yönetim Kurulu kararı alınmamış ve herhangi bir ön bilgilendirme yapılmamıştır. Ancak ilgili tarihte Sn. Galip Aykaç tarafından yapılan açıklamalar, haksız saldırılara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmekten ziyade maksadını aşarak fiyat artışı tartışmalarının siyasi düzleme çekilmesine zemin hazırlamıştır. Bu açıklamalar nedeniyle Şirketimiz ve Derneğimiz zan altında kalmış, özellikle ticaretimize yönelik haksız ve ölçüsüz saldırıların maalesef artmasına sebebiyet vermiştir.

Şok Marketler Yönetim Kurulu olarak; yapılan bu açıklamaları üslup ve tarz açısından tasvip etmediğimizi tarafınıza bildiririz. Bu nedenle Sn. Galip Aykaç’ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)