BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGıda aracılarıyla enflasyon mücadelesi----

Gıda aracılarıyla enflasyon mücadelesi

Gıda aracılarıyla enflasyon mücadelesi
27 Eylül 2014 - 06:57 www.finansgundem.com

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gıda aracılarının fiyatları suni olarak yükselttiğini söyledi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, üretici ve tüketici enflasyonu arasında ağustos ayında 8 puanlık bir fark bulunduğunu belirterek, “Tüketici daha fazla bedel ödüyor. Üreticinin cebine bir şey girmiyor. Demek ki arada zincirin bazı halkalarında problemler var. Bu aracılarla mücadele etmek, bunları bertaraf etmek sadece bakanlığımızın işi değil. Bütün birimlerin birlikte çalışması gerekiyor. Bunun sonuçlarını inşallah önümüzdeki günlerde göreceğiz” dedi.

Eker, dün NTV’de yayınlanan haber Aktüel programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gıda ürünlerinde üretici ve tüketici fiyatları arasında büyük fark olduğunu, bu durumu önlemek için komite kurulacağını belirten Eker, komitenin kurulmasına yönelik kararın 2 hafta önce alındığını anımsattı.

Komite inceleyecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı başkanlığındaki komitenin Ekonomi, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma ve Maliye Bakanlıkları ile Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası temsilcilerinden oluşacağını ifade eden Mehdi Eker, komitenin tarım ürünlerinin piyasa fiyatlarını izleyeceğini ve değerlendireceğini kaydetti. Buna göre de makroekonomik politikaların ve uygulamaların hayata geçirileceğini belirten Eker, şöyle konuştu:
“Ağustos üretici fiyatları enflasyonuna baktığımızda yüzde 6’lar düzeyinde. Tüketici enflasyonuna baktığımızda yüzde 14’lerde. Arada 8 puan fark var. Tüketici daha fazla bedel ödüyor.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)