BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGhose: Kur 6 - 6.25 aralığında istikrara kavuşabilir----

Ghose: Kur 6 - 6.25 aralığında istikrara kavuşabilir

Ghose: Kur 6 - 6.25 aralığında istikrara kavuşabilir
10 Mayıs 2019 - 16:32 www.finansgundem.com

Ghose ,"eğer enflasyon önümüzdeki aylarda baz etkisiyle iyileşirse kur bir noktada 6 - 6.25 aralığında istikrara kavuşabilir" yorumunu yaptı.

Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose, Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının kurun yükselişinde temel etken olmadığını belirten Ghose "TL'de Şubat'tan beri zayıflık vardı. Merkez Bankası'nın Döviz rezervlerine dair haberler de yükselişte tetikleyici oldu. Kurdaki yükselişin büyük kısmı eski hikayelerden kaynaklanıyor. Seçimin iptal kararının etkisi % 10 -15 olmuştur. Bu sadece kurda yükselişi ivmelendirdi. Dolar güçlendiği, TL değer kaybettiği zaman TCMB'nin birşey yapmayacağı düşünülüyor. Bu yüzden de bir spiralin içine giriyoruz" diye konuştu.

Ghose Merkez Bankası'nın son likidite adımlarının kurda önemli bir etki yaratmayacağını belirtti.

"KUR 6 - 6.25'TE İSTİKRARA KAVUŞUR"

Kur seviyesi tahmini yapmanın zor olduğunu söyleyen Ghose, politika yapıcıların değer kaybına kapsayıcı bir tepki vermesi gerektiğini belirterek "Bence kademeli olarak fonlama geç likidite penceresinden yapılabilir. Eğer enflasyon önümüzdeki aylarda baz etkisiyle iyileşirse kur bir noktada 6 - 6.25 aralığında istikrara kavuşabilir." yorumunu yaptı.

Merkez Bankası'nın enflasyonun düşmesi için faizleri biraz daha artırması gerektiğini kaydeden Ghose "Elbette ekonomi bir kez daha resesyona girebilir, bunu kabullenmek gerekir ama dengesizlikler de kademeli olarak ortadan kalkarsa Türk Lirası istikrara kavuşur." diye konuştu.

Manulife Varlık Yönetimi – Kıdemli EM Stratejist Richard Segal ise Bloomberg HT'ye kurda yıl sonuna kadar oynaklığın devam edebileceğini ama toparlanma olabileceğini belirterek "5.80 seviyesine doğru bir çekilme olabilir" yorumunu yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)