BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGezi Parkı 3. havalimanını erteletti----

Gezi Parkı 3. havalimanını erteletti

Gezi Parkı 3. havalimanını erteletti
08 Temmuz 2013 - 18:17 www.finansgundem.com

Fransız ortaktan şok iddia: Üçüncü havalimanı gecikecek, 7 yıl daha Yeşilköy’deyiz...

Üçüncü havalimanı ihalesinden çekilen TAV’ın Fransız ortağı, Türkiye’deki toplumsal olaylar nedeniyle yeni havalimanının gecikeceğini söyledi. Üçüncü havalimanı ihalesinden çekilen TAV’ın Fransız ortağı ADP’nin CEO’su, Türkiye’deki toplumsal olaylar nedeniyle yeni havalimanının gecikeceğini, Atatürk Havalimanı’nı 7 yıl daha işletebileceklerini savundu
İstanbul Atatürk Havalimanı’nın işletmecisi TAV’ın Fransız ortağı Aeroports de Paris (ADP) yönetimi, üçüncü havalimanı ihalesini kaybettikleri için memnun olduklarını açıkladı. TAV Havalimanları’nda yüzde 38 hissesi bulunan ADP’nin CEO’su Augustin de Romanet, “(İhaleyi) kaybettiğimiz iyi oldu. Çok yüksek bir fiyata çıktı” dedi. Romanet, Gezi Parkı olaylarıyla cesaretlenen çevrecilerin havalimanı inşaatında gecikmelere yol açabileceğini de iddia ederek, üçüncü havalimanının Atatürk Havalimanı’nın işletme süresinin dolacağı 2021 yılına kadar tamamlanamayacağını öngördü.
78. turda çekilmişti
Bu yıl mayısta tamamlanan üçüncü havalimanı  ihalesini 25 yıllık kira bedeli olarak 22.1 milyar euro artı KDV teklifiyle Limak - Kolin - Cengiz - Mapa - Kalyon ortak girişim grubu kazanmıştı. Havalimanı için son olarak 22 milyar 31 milyon euro artı KDV teklif eden TAV, ihalenin 78’inci turunda çekilmişti. 5’li konsorsiyum, havalimanına 25 yılda KDV dahil 26.1 milyar euro ödeyecek. Grup havalimanı için 10.2 milyar euro da yatırım yapacak.
Güney Fransa’nın Aix - en - Provence şehrinde Bloomberg Haber Ajansı’na konuşan ADP CEO’su Romanet, “Üçüncü havalimanını inşa etmenin çok zor olması Atatürk Havalimanı’nı 7 yıl daha işletme olasılığımızın çok yüksek olması anlamına geliyor” dedi.
‘Ağaç kesimi’ hatırlatması
Romanet, Türkiye’deki son dönemdeki toplumsal hareketlere dikkat çekerek, “2 milyon ağacın kesilecek olmasını protesto etmek isteyen çevrecilerin cesaret kazandığını” ve bu durumun “gecikmelere” yol açabileceğini iddia etti.
Üçüncü havalimanının 2016’da hizmete alınması planlanıyor. Normal şartlarda TAV’ın Atatürk Havalimanı’nı işletme hakkı 2021 yılına kadar. Bloomberg, TAV’ın gelirlerinin yüzde 40’ının Atatürk Havalimanı’ndan geldiğini de belirtti.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • memet08 Temmuz 2013 21:56

    tav ın işine geliyor ozaman bu olaylar ifşa etmeleri nedenki

  • selim 08 Temmuz 2013 18:58

    Hoşt oaradan şerefsiz fransız.Siz ne zaman Türkiyenin ilerlemesini hazmedebildiniz.Sizleri kanırta kanırta geçeceğiz ve bizi almak istemediğiniz o Avrupaya gömeceğiz zavallı ihtiyarlar.