BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGezi eylemlerine takipsizlik----

Gezi eylemlerine takipsizlik

Gezi eylemlerine takipsizlik
16 Ocak 2014 - 19:12 www.finansgundem.com

Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında gözaltına alınan 74 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Arslan tarafından, Gezi Parkı olayları sırasında 31 Mayıs 2013'te Taksim civarında gözaltına alınan 74 kişiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.  

Soruşturma kapsamında ifade veren şüphelilerden birinin, "basın açıklamasını dinlemeye gittiği" yönünde beyanda bulunduğu, 2 kişinin de "demokratik tepkimizi göstermek için Gezi Parkı'na gittik" dedikleri belirtilirken, savcılık "delil bulunmadığı" gerekçesiyle diğer 71 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi.  

Olaylar sırasında elde edilen görüntülere göre takipsizlik kararı verilen bu kişilerin ellerinde süt, Türk kahvesi, poşet ve ekmek gibi malzemeler olduğunu belirten savcılık, bunların delil olamayacağını değerlendirdi.  

Diğer 3 şüpheli hakkında da "demokratik haklarını kullandıkları ve saldırgan eylemlerde bulunduklarına ilişkin delil bulunmadığı" gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.  

Kararda, soruşturmada delil olarak beyanları bulunan 3 kişiyle ilgili, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Fransa ve Türkiye aleyhine verdiği kararlar, örnek gösterildi.  

Savcı Hüseyin Arslan, daha önce sanatçı Mehmet Ali Alabora'ya yönelik soruşturmada da takipsizlik kararı vermişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)