BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGezi eylemcilerine 'darbe' sorgusu----

Gezi eylemcilerine 'darbe' sorgusu

Gezi eylemcilerine 'darbe' sorgusu
06 Haziran 2013 - 09:09 www.finansgundem.com

Başkent'teki gösterilerde gözaltına alınan şüphelilere polisin sorduğu sorular dikkat çekti

Taksim'deki Gezi Parkı eylemleri tüm yurda yayıldı. Ankara'daki gösterilerde çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı isimlere Emniyet'te Hükümete karşı darbe suçunu kapsayan TCK'nın 312. maddesi kapsamında sorular yöneltildiği ortaya çıktı.
Başkent'teki gösterilerde gözaltına alınan şüphelilere polisin sorduğu sorular dikkat çekti. Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu’nda "Hükümete karşı suç" başlığı altında düzenlenen 312. maddesine göre yürütüldüğü ortaya çıktı.
Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde Gezi potestoları nedeniyle gözaltına alınan 600'ü aşkın kişiden 76'sının Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 312'nci maddesindeki ''Hükümete karşı darbe'' suçundan da sorgulandıkları ortaya çıktı.
Gözaltındaki diğer kişilerin sorgusu ise 2911 sayılı toplantı ve gösteri yüyüşleri kanununa muhalefet suçu kapsamında yapıldığı belirtildi. Darbe suçundan sorgulanan kişilere 'Talimatı kimden aldıkları, eylemi neden yaptıkları' gibi sorular yöneltildi. 76 şüpheliden bazılarının sorgularının ardından özel yetkili savcılığa tutuklama talebiyle sevkedilebilecekleri öğrenildi.
Yargı çevrelerinden alına bilgiye göre darbe suçundan sorgulanan kişilerin Facebook ve Twitter hesapları da incelemeye alındı. Bu kişilerin hesaplarına erişim ve içerik bilgilerinin yabancı servis sağlayıcısı konumundaki Twitter ve Facebook'tan isteneceği belirlendi. Ancak Türkiye'de hala kişisel verilerin korunması kanunu çıkarılmadığı için daha önce bu yönde savcılıklardan yapılan taleplerin Twitter ve Facebook tarafından reddedildiği de belirtiliyor.
İŞTE SORULAN SORULAR
Şüphelilere şu sorular yöneltildi :

"İstanbul İli Beyoğlu ilçesi Taksim Gezi Parkında yapılan yol çalışmasını protesto adı altında ilimizde düzenlenen; cebir ve şiddet kullanarak, baskı, korkutma, yıldırma, sindirme ve tehdit yöntemleriyle devlet otoritesini zaafa uğratmak, devletin iç güvenliğini, kamu düzenini bozmak, Başbakanlık, Bakanlıklar ve TBMM binalarının işgal edilmeye çalışıldığı, kamu malına ve özel mülke zarar verilen, mevcut hükümeti yıkmak, uluslararası platformda zor durumda bırakmak amacıyla gerçekleştirilen eylemlere neden katıldınız? Bu eyleme katılma talimatını kimden aldınız? Katılmış olduğunuz eylemleri kim/kimler organize etti?"
MÜEBBET HAPİS ÖNGÖRÜYOR
TCK’nun 312. maddesi şöyle :

Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs eden kimseye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilir.
600'DEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Taksim’de yaşanan olaylara destek için Ankara’da 6 gündür devam eden olaylarda 600'den fazla kişi gözaltına alındı. Emniyette sorgusu yapılan şüphelilerin çoğu serbest bırakıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dünkü açıklamasına göre Ankara’da halen 20 kişi gözaltında tutuluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)