BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGeride kalma korkusu finans çalışanlarını ofise çekti----

Geride kalma korkusu finans çalışanlarını ofise çekti

Geride kalma korkusu finans çalışanlarını ofise çekti
22 Haziran 2022 - 17:53 www.finansgundem.com

FOMO olarak da bilinen geride kalmak korkusu Londra finansındaki varlık yöneticilerinin ofise dönmesinde etkili oldu. Sektör liderleri söz konusu endişenin hibrit çalışma sisteminde doğal bir düzen oluşturduğunu söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkezli varlık yönetimi şirketi Columbia Threadneedle'ın Avrupa CEO'su Nick Ring, "geride kalma korkusunun" (FOMO) personelin büyük çoğunluğunu Londra ofisine geri dönmeye teşvik ettiğini söyledi.

Şirketin Londra merkezindeki 1.100 personelle gerçekleştirdiği ankette çalışanlara haftada minimum üç günlük ofiste mesai yapmayı öneren hibrit çalışma yöntemi soruldu. Hibrit çalışma yönetiminde personelden haftanın en az bir günü aynı gün ofise gelmelerinin beklendiği belirtildi.

Financial News'in haberine göre, Mart 2020’deki pandemi başlangıcından 6 ay önce Columbia Treadneedle’ın EMEA CEO’luğuna getirilen Ring, “Ofise geri dönme konusunda bir tereddüt vardı. Birçok insanda sadece gerginlik vardı ve belirli sorunları olan çalışanlarımızı halen desteklemeye devam ediyoruz. Ama kritik bir kitleye ulaştığımızda, çocuklarımın FOMO dediği şey olan geride kalma korkusu veya buna benzer bir şeyin görünür hale geldiğine şahit olduk” ifadelerine yer verdi.

Ring açıklamasında, hibrit çalışmaya sisteminin yerleşmesiyle birlikte firmanın varlık yöneticilerinin ortak bir noktaya ulaştığını söyledi. CEO, “Doğal bir itici güç oluştu. Bu, tepeden inmesi gereken bir düzenleme değil. İnsanlar ofiste olmak istiyor ve üç günün doğru olduğunu hissediyorlar" ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre hibrit çalışma düzenlemeleri Londra’daki varlık yönetimi firmaları arasında büyük bir hızla yayılmış durumda.

FTSE 250 Endeksi’ne dahil fon yöneticisi Jupiter ofise dönüş sürecinde "2-2-1 politikasını" kullanıyor. Bu personelin ofiste iki gün, evde iki gün çalışacağı ve kalan günde ise ev veya ofiste çalışmayı seçebileceği anlamına geliyor.

BlackRock ise çalışanlarına ‘İşin Geleceği’ pilot uygulamasının bir parçası olarak haftada en az üç gün Londra ofisine gelmelerini istedi. BlackRock'un Londra ofisi, personel için "birincil" çalışma yeri olarak kabul ediliyor. Ancak personel pozisyonuna bağlı olarak haftada iki gün evden çalışmayı tercih edebiliyor.

Bu arada Schroders, çalışanların geçen yıl açıklanan esnek çalışma düzenlemelerinin bir parçası olarak ofise ne zaman geleceklerini seçmelerine izin vermeye devam ediyor.

Fidelity International, Londra da dahil olmak üzere dünya çapındaki 25 ofisinde "dinamik çalışma" olarak adlandırdıkları çalışma sistemini benimsemeye devam ediyor. Söz konusu çalışma programı personelin çoğunluğunun kendi çalışma düzenini seçebileceği anlamına geliyor.

Federe Hermes, çalışanlarının haftada üç gün ofise geldiğini söylerken, abrdn sözcüsü, “giderek daha fazla sayıda personelin ofise geri döndüğünü” belirtti. Sözcüye göre personel, iş birliği ve ekipleriyle daha fazla zaman geçirmek amacıyla ofise geri dönüyor.

Evden çalışan, ofise dönmek istemiyor

 

Ofise dönme kararı isyan çıkardı

 

Piyasaların yeni kâbusu: FOHO

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)