BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGerginlik altına yaradı!----

Gerginlik altına yaradı!

Gerginlik altına yaradı!
04 Ocak 2016 - 06:52 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerginliğin artmasının etkisi ile gelen güvenli liman alımları sonrası yükseldi

Altın, Suudi Arabistan ile İran arasındaki siyasi gerinliğin artmasının güvenli varlıklara yönelime neden olmasının ardından değer kazandı.

Spot altın yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,066.04 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 09:57'de 1,063.59 dolara geldi. Metal 2015 yılında yüzde 10 düştü ve kayıplarını üçüncü yıla taşıyarak 2000'den bu yana en uzun yıllık kayıp serisini gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan, Şii bir dini liderin idamının ardından Tahran'daki büyükelçiliğinin saldırıya uğraması sonrası bu ülke ile diplomatik ilişkilerini kesti ve İranlı diplomatları sınırdışı etti. Geleneksel olarak siyasi gerginlik döneminde değer korumaya yönelik taleplerden destek bulan altın, ABD'de faiz artırımına gidilmesinden dolayı dolarda görülen yükselişin baskısı altındaydı.

Sydney'de Ayers Alliance Securities şef yatırım yetkilisi Jonathan
Barratt, "Genel anlamda bakıldığında, piyasaya bir miktar jeopolitik riskin geri dönmekte olduğu görülüyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)