BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGergerlioğlu Sincan Cezaevi'nde----

Gergerlioğlu Sincan Cezaevi'nde

Gergerlioğlu Sincan Cezaevi'nde
03 Nisan 2021 - 17:46 www.finansgundem.com

Dün gece gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanan ve anjiyo olan HDP'li Gergerlioğlu hastaneden çıkarıldı. Salih Gergerlioğlu, babasının Sincan Cezaevi'ne götürüldüğü söyledi

Kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle cuma günü gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanan ve yoğun bakımda tedavi gören HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hastaneden çıkarıldığı bildirildi. Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yapan HDP milletvekilleri, Gergerlioğlu'nun polisler tarafından "korsanvari bir şekilde hastaneden kaçırıldığını" ifade etti.

Sağlık durumuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmayan Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu babasının Sincan Cezaevine götürüldüğünü bildirdi. Twitter hesabından son durumu açıklayan Salih Gergerlioğu, "Babam, Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü" paylaşımında bulundu.

Gergerlioğlu: Ben halkın vekiliyim
Daha sonraki saatlerde Gergerlioğlu'nun Twitter hesabından cezaevine girmeden önce çekilen bir video paylaşıldı. Gergerlioğlu'nun videoda "Ben cezaevinde de olsam, halkın vekiliyim. Vekillik sadece Meclis'te yapılmıyor, halkın kalbinde de yapılıyor, bunu çok iyi biliyorum. Mutlaka döneceğiz, mutlaka yine kavuşacağız, hiçbir zorbalık bizi durduramayacak" açıklamasını yaptığı görülüyor.

HDP'den hastane önünde açıklama
HDP temsilcileri Gergerlioğlu’nun bulunduğu Ankara Şehir Hastanesinin önünde basın açıklaması yapmıştı. Açıklamayı yapan HDP Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul, “Onlar zulmün tarihini yazıyor, biz de direnişin tarihini yazıyoruz” dedi. Gergerlioğlu’nun darp edilerek polis aracına bildirildiğini belirten Toğrul, “Kollarında darp var, ensesinde kızarıklık var. Bu strese bağlı kalp ritminin bozulması ve nefes darlığı yaşıyor. Doktorun tem teşekküllü hastaneye sevkini istemesine rağmen rapor hiçe sayılıyor ve Sincan Cezaevine götürülüyor” diye konuştu.

Gergerlioğlu’nun gece saatlerinde yüzlerce polis eşliğinden hastaneye getirildiğini anlatan Toğrul, Gergerlioğlu’nun sağlık durumuyla ilgili doktorların baskı yüzünden kendilerine bilgi vermekten çekindiğini savundu. Toğrul, “Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun durumu hakkında bilgi almak istiyoruz. Tarih bu zulmü görmüş müdür, yaşamış mıdır? Doktorlar nasıl talimat aldı bilemiyoruz ama arkadaşımız hakkında bilgi alamıyoruz. Kim olursa olsun kamu görevlilerine sesleniyoruz; bu hukuksuz talimatları uygulamak zorunda değilsiniz” diye konuştu.

Deutsche Welle Türkçe'ye bilgi veren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede ise "Hem doktorundan bilgi alamadık hem de nereye götürüldüğüne dair kesin bilgiye ulaşamadık. Sincan Cezaevi'ne götürüldüğünü tahmin ediyoruz. Başından sonuna yaptıklarının gayri meşru olduğunun farkındalar ki, her şeyi saklıyorlar" açıklaması yapmıştı.

AYM başvrusunu reddetmişti
Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu “yetki” gerekçesiyle reddetmişti.Gerekçede “Milletvekilliğin düşmesi hali, Anayasa’nın 85.maddesi kapsamında ve dolasıyla Anayasa Mahkemesi’nin inceleme, görev ve yetkisinin dışında kalmaktadır” denilmişti.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2016'da yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 21 Şubat 2018'de "örgüt propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Gözaltına alınan Gergerlioğlu, hastaneye kaldırıldı

AYM'den Ömer Faruk Gergerlioğlu kararı! Reddedildi

HDP'li Gergerlioğlu serbest bırakıldı

Gergerlioğlu TBMM'de gözaltına alındı

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ04 Nisan 2021 11:47

    Ben aslında parti kapatılmasına karşıyım.HPD kapatırsın başka bir parti kurar kaldıkları yerden devam ederler.Aynı parti sabit kalmalı ellerinden tüm devlet yardımları alınmalı ve suç işleyen milletvekilleri en sert cezaya çarptrılmalıdır.ayrıca bu siçu işleyenler bir daha milletvekilli olmamalıdır.yoksa bu işler bitmez.

  • R.Demir04 Nisan 2021 07:23

    Devlete Kurşun atan Hapiste beslemiceksin derhal Asılmalıdır nokta

  • Vatansever04 Nisan 2021 01:57

    Bu adamlar ;abd nin israilin nerde müslüman düşmanı varsa onların ajan ı amaçları nifak tohumları beslemekten başka birşey değil ,soylarını araştırın hepsi ermeni

  • İskender 03 Nisan 2021 21:46

    haberi okuduğunuzda sanırsınızki haksızlığa uğramış masum biri, oysa devlet bölmeye yeltenen, eli kanlı terör örgütüne alenen destek veren zihniyet, böyle insanları asıcaksınki devlete kurşun sıkmanında bir bedeli olsun..

  • Nedim03 Nisan 2021 18:06

    Vatana millete hayırlı olsun!  Devletin ekmeğini yeyip alçaklık yapmak bunlara;  Haddini bildirmek  Türkiye Cumhuriyeti devletine bunlara şaklabanlık yapmak Cenabet hayvanat partisine, uyarmak, ikaz etmekte  bize yakışır.  Fransa sabah akşam Müslüman ve Türklere nasıl yaptırım ve kısıtlama uygulayacağını  düşünürken Almanya ile yarışıyor; pkk ve feto  ve diğer kırıklara tek bir laf etmek şöyle dursun rahat ettirmek için elinden geleni yapıyor.  Buradaki bu malum soytarılar da boş  durur mu?  Onlar da malum T.C ile uğraşmayı görev bilmişler. Sanıyorlardı ki hep böyle gidecek!  Bak işte sonunda layığınız bulursunuz.  Nokta.