BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGeorgia seçimleri ABD ekonomisinin kaderini belirleyecek----

Georgia seçimleri ABD ekonomisinin kaderini belirleyecek

Georgia seçimleri ABD ekonomisinin kaderini belirleyecek
06 Ocak 2021 - 16:52 www.finansgundem.com

Georgia’nın ABD Senatosu’ndaki iki üyeliği için yapılan seçim, ABD ekonomisinin geleceği için belirleyici nitelikte. Zayıf demokrat çoğunluğu liberal politikalar yürütmek için yeterli olmayabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nihayet 2020’nin seçim süreci Georgia’da ABD Senatosu’nun iki koltuğu için tekrarlanan seçimle birlikte sona erdi. Seçimin sonucu halen belirsiz ancak aynı partinin iki koltuğu da kazanamayacağı açık. İki tarafın da adayları büyük miktarlarda para harcarken, iki partinin de liderleri eyaleti ziyaret etti. Seçmenlerin katılımının yüksek olduğu görüldü.

3 Kasım’da yapılan ABD başkanlık seçimlerinde olduğu gibi, farklı oy kategorileri sayılırken büyük değişimler gerçekleşebilir. Aynı zamanda ilçelerden gelen sayım sonuçları da fark yaratabilir. Kasım ayında, cumhuriyetçiler şahsen verilen oylarda öne geçmiş, demokratlar posta yoluyla gönderilen oylarda açığı kapatmıştı. Georgia seçimi de kılpayı sonuçlanırsa, seçmenlerin sabırlı olması gerekecek. Uzmanların Kasım ayında belirttiği gibi, doğru sayım, hızlı sayımdan iyidir.

Bu seçimlerin önemi oldukça büyük. Bunun nedeni seçimin ABD Senatosu’ndaki çoğunluğu belirleyecek olması. Eğer cumhuriyetçiler iki koltuğu da kazanırsa, 52’ye 48 oranıyla çoğunluğu yakalayacak. Eğer demokratlar kazanırsa, senatoda ağırlık 50-50 olacak ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris belirleyici oya sahip olacak. Böylelikle demokratların çok zayıf bir çoğunluk ihtimali bulunacak.

Elbette çoğunluğu sağlamak, bir partinin gücünü gösteriyor. Ancak aynı zamanda daha da önemli olmasının nedeni, çoğunluğun neyin oylamaya sunulacağına karar verecek olması. Özellikle, eğer cumhuriyetçiler çoğunluğu elde ederse, yüksek ihtimalle birçok konunun senatonun oylamasına sunulmasına engel olacak. ABD Eski Başkanı Barack Obama’nın başkanlığının son döneminde, cumhuriyetçilerin izlediği politika bu olmuştu.

Bununla birlikte, bu seçimlerle ilgili tartışmalar aşırıya kaçıyor. Senatoda 50-50 bir oran tutturan demokratlar, yasa tasarılarının büyük çoğunluğuna senatodan onay alamayacak. Ancak senatoda küçük bir cumhuriyetçi çoğunluğu da yasa tasarılarının tamamına engel olamayacak. Geçtiğimiz yıl bölünmüş kongre, ABD’ye pandemi sürecinde oldukça önemli yasaları çıkarma ve teşvik paketleri oluşturma gücü verdi.

Senatodaki bazı cumhuriyetçilerin kanun çıkarmaktansa, Biden’ın çalışmalarına engel olmayı tercih edeceği açık. Ancak diğerleri bazı politika alanlarında, mutabakata açık olacak. Pandemiye karşı alınan önlemlerde süreç devam edecek.

Avrupa, ABD aşısını onayladı

 

Chicago Fed Başkanı Evans: Yüzde 3 enflasyon kötü olmaz

 

Georgia'da yeni gelişme: Demokratlar önde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)