BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGentiloni'den AB'ye kötü haber----

Gentiloni'den AB'ye kötü haber

Gentiloni'den AB'ye kötü haber
06 Aralık 2022 - 13:11 www.finansgundem.com

Avrupa'da enflasyonu dizginlemek adına alınan faiz artırım kararları ekonomide resesyon beklentilerini artırdı. Avrupa Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu yetkilisi Paolo Gentiloni, "Avrupa'da bu kış resesyon yaşayacağız." diyerek kötü haber verdi.

Bir yandan yüksek enflasyon rakamlarıyla boğuşan Avrupa bir yandan da Ukrayna savaşı ile patlak veren doğalgaz kriziyle boğuşuyor. Enerji krizi başta olmak üzere gıda fiyatlarındaki artış, enflasyonu körükledi. Merkez Bankaları enflasyonu düşürmek için faiz artırımına gidince de büyüme ötelendi.Tüm bunların yanında enflasyonu dizginlemek adına alınan faiz artırım kararları ekonomide resesyon beklentilerini artırdı.

Avrupa Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu yetkilisi Paolo Gentiloni, bu kış Avrupa'da durgunluk yaşanacağını ve ekonominin ilkbahardan önce büyümeye başlayamayacağını belirtti.

Reuters'in haberine göre, Brüksel'deki Eurogroup toplantısının öncesinde gazetecilere konuşan Gentiloni, "Bu kış resesyon yaşayacağız." dedi.

Avrupa enflasyonunda yavaşlama

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon enerji ve hizmet maliyetlerindeki düşüşle 1,5 yılda ilk kez yavaşladı.

Verinin bu seviyede olması enflasyonun zirveyi görüp düşmeye başladığına işaret ederek, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) daha küçük bir oranda Faiz artırımına gideceğine yönelik beklentiyi destekledi​​​​​.

Eurostat verilerine göre Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon kasım ayında yüzde 10'a geriledi. Bölge enflasyonu Haziran 2021'den bu yana yukarı yönlü bir seyir izliyordu. Bölgenin ekim ayı enflasyonu yüzde 10,6 olarak açıklanmıştı. Ekonomistlerin enflasyon beklentisi ise yüzde 10,4 civardındaydı.

ECB Başkanı Christine Lagarde, enflasyonda henüz zirvenin görülmemiş olabileceğini belirtmişti.

Euro Bölgesi enflasyonunda yavaşlama

 

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar geriledi

 

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni 6 ayın zirvesinde

 

Euro Bölgesi PMI verileri resesyona işaret etti

 

Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları yüzde 30,8 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)