BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGenetik bilimci açıkladı: Virüsün atası ABD ----

Genetik bilimci açıkladı: Virüsün atası ABD

Genetik bilimci açıkladı: Virüsün atası ABD
11 Nisan 2020 - 13:30 www.finansgundem.com

Bilim insanları, bir ilk olarak dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgınına ilişkin geçtiğimiz hafta gen dizilimini tamamen çözmeyi başardığını duyurdu

Salgının genetik özellikleri ile ilgili bir açıklama da İngiliz genetik bilimci Peter Forster’den geldi. Forster, dünya genelinden elde edilen 160 korona virüs genetik şifresinin incelendiği ve A tipi korona virüsün ABD ve Avustralya´daki hastalarda görüldüğü açıkladı.

İngiliz genetik bilimci Peter Forster’ın ABD’li Ulusal Bilim Akademisi (PNAS) yayınlanan araştırmasında koronavirüsün gen haritası hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çin medyasının haberine göre, Genetik bilimci Peter Foster, A tipi virüsün, korona virüsün atası sayılan ve yarasalardan gelen bir virüs olduğunu tespit ettiklerini kaydetti. Foster’in A tipi korona virüse ABD´de rastlandığını ve Çin´de görülen korona virüsün ise mutasyona uğrayan B tipi olduğunu ileri sürdü.

"KORONA VİRÜSÜN ATASI ABD"

Genetik bilimci Peter Forster´ın açıklamalarına dayandırılan haberde, dünya genelinden elde edilen 160 korona virüs genetik şifresinin incelendiği, virüsün atası sayılan ve yarasalarda görülen A tipi korona virüsün ABD ve Avustralya´daki hastalarda görüldüğü ifade edildi. Çin´in Vuhan kentinde görülen vakalarda ise mutasyona uğramış B tipi virüs olduğu ileri sürüldü. Diğer bir korona virüs mutasyonu olan C tipi virüse ise Avrupa´da rastlandığı ifade edildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)