BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatGenerali Sigorta’da güç savaşları----

Generali Sigorta’da güç savaşları

Generali Sigorta’da güç savaşları
12 Mart 2022 - 12:17 www.finansgundem.com

İtalya'nın en büyük sigorta şirketini yönetmek için büyük bir mücadele veriliyor. Sigorta şirketinin en büyük hissedarları kendi istedikleri ismin CEO olarak atanmasını istiyor.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Generali'nin ikinci en büyük yatırımcısı, inşaat kralı Francesco Gaetano Caltagirone ve üçüncü en büyük yatırımcısı olan milyarder Leonardo Del Vecchio, CEO Philippe Donnet'in yeniden atanmasına meydan okuyarak kendi adayını öne sürmeyi planlıyor.

İki işadamının karşısında ise en büyük tek hissedarı olan İtalyan yatırım bankası Mediobanca bulunuyor.

İtalyan iş dünyasının karmaşık yapısı içerisinde bu güç mücadelelisinin bir zamanlar İtalya'nın merkezinde yer alan Milano Ticaret Bankası’nı da etkisi altına alması bekleniyor.

Küresel gözlük devi Luxottica'nın kurucusu Del Vecchio, aynı zamanda Caltagirone'nin de hisse sahibi olduğu Mediobanca'nın ana hissedarı. Buna rağmen Mediobanca kedi atadığı yönetimin arkasında duruyor ve değiştirmek istemiyor.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Generali savaşındaki iki taraf, Nisan ayı sonunda karşı karşıya gelecek ve yeni yönetim belirlenecek.

Caltagirone Perşembe günü yaptığı açıklamada, Generali'nin yönetim kurulu için hem genel müdür hem de başkan adaylarını içerecek bir aday listesi sunacağını belirtti.

Caltagirone'nin önümüzdeki günlerde adaylarının isimlerini açıklaması bekleniyor. Konuya yakın bir kaynak, eski Goldman Sachs çalışanı Claudio Costamagna'nın Caltagirone'nin listesindeki başkan rolüne aday olabileceğini söyledi.Mevcut Borsa Italiana Başkanı Andrea Sironi'yi de adaylar arasında gösteriliyor.

Milyarderlerin 'Generali Sigorta' savaşı

 

Generali AXA'nın Malezya birimlerini satın alacak

 

Generali 2021’de 100 milyonluk harcama kesintisi hedefliyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)