BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGenelkurmay'dan tarihi adım----

Genelkurmay'dan tarihi adım

Genelkurmay'dan tarihi adım
02 Kasım 2013 - 09:19 www.finansgundem.com

Genelkurmay Başkanlığı BDP ile resmi olarak temas kurarak, yaptığı bir açıklama nedeniyle üzüntülerini bildirdi

Genelkurmay Başkanlığı, Meclis’te bulunmalarına bile tepki verdiği, komutanların kimi toplantıları ve resepsiyonları protesto etmesine dayanak gösterdiği BDP ile resmi olarak temas kurarak, yaptığı bir açıklama nedeniyle üzüntülerini bildirdi.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tuğgeneral Metin Özbek’in kendisini arayarak, bir erin Cizre’de bıçaklanmasına ilişkin açıklamada BDP için “terör örgütüne müzahir parti” ifadesinin kullanılmasına yönelik tepkisinin dikkate alındığını bildirdiğini, 2007’den bu yana ilk kez Genelkurmay’dan telefon aldıklarını ifade etti. Kaplan’ın, açıklama nedeniyle özür dilendiğini söylemesine karşılık, açıklamayı internet sitesinde de düzelterek, bu ifadeyi açıklamadan çıkartan Genelkurmay Başkanlığı’nın bu ifadeye yönelik BDP’li vekilin twitter’dan gösterdiği tepkiyi dikkate alarak hassasiyet gösterdiği ve “üzüntülerini bildirdiği” öğrenildi.
28 Ekim günü yaşanan bir olay, Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesine şu ifadelerle yansımıştı:
“70’inci Mekanize Piyade Tugay 4’üncü Hudut Alayının Nusaybin’de konuşlu Hudut Tabur Komutanlığı’nda görevli bir Er, kanuni izinli olarak bulunduğu Şırnak’ın Cizre İlçesinde, bölücü terör örgütüne müzahir bir parti binasının önünden geçerken, bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından bıçaklanmıştır...”
BDP’yi kastederek “teröre müzahir parti” ifadesini kullanan Genelkurmay Başkanlığı’nın bu açıklamasına Kaplan, twitter üzerinden, “Genelkurmay’ın dili, çözüm sürecine hizmet etmez. 460 subay ve generali cezaevinde olunca ‘teröre müzahir’ kavramını daha dikkatli kullanmalı” ifadesini kullanmıştı.
Açıklama değişti
Genelkurmay’ın yeni açıklaması ise şöyle:
“70’inci Mekanize Piyade Tugay 4’üncü Hudut Alayı’nın Nusaybin’de konuşlu Hudut Tabur Komutanlığı’nda görevli bir Er, kanuni izinli olarak bulunduğu Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri tarafından bıçaklanmıştır. Olayı müteakip Er, Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)