BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGenelkurmay Başkanlığı'ndan oyun parkıyla ilgili açıklama ----

Genelkurmay Başkanlığı'ndan oyun parkıyla ilgili açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'ndan oyun parkıyla ilgili açıklama
25 Eylül 2016 - 15:54 www.finansgundem.com

Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir'e yapılan oyun parkıyla ilgili "Bugün itibariyle oybirliğiyle söz konusu portatif oyun alanının kaldırılmasına karar vermiştir" dedi

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan yegâne devlet adamı Ulu Önder ve Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür.

23 Nisan Çocuk Bayramı'nın yıldönümü hediyesi olarak....

ANITKABİR’e gelen ziyaretçilerin yoğun talepleri üzerine, ATATÜRK’ün ebedi istirahatgâhı ANITKABİR içerisinde bulunan Dinlenme-2 kafeteryanın yanına, ANIT bloğuna zarar vermeyeceği değerlendirilerek 23 Nisan 2016 tarihinde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96’ncı Yıl Dönümünde bayram hediyesi olarak çocuk ziyaretçilere hitaben bir adet portatif küçük oyun alanı yapılmıştır.

ANITKABİR’e oyun alanı yapıldıktan sonra çocuk ziyaretçilere Atatürk’ü sevdirmenin yanı sıra ANITKABİR’i sevdirme konusunda da bu uygulamanın faydalı olduğu yönünde çok sayıda olumlu geri bildirim alınmıştır.

Ancak beş aydan bu yana hizmet veren söz konusu oyun alanı ile ilgili olarak, önceden sorumlu hiçbir birim ile bilgi ve görüş alışverişi yapılmadan, 23 Eylül 2016 tarihinde sosyal medyada, daha sonra da yazılı ve görsel basında konuyla ilgili haber ve yorumlar yer almıştır.

Yukarıda yer alan gelişmeler üzerine; 2524 sayılı ANITKABİR Hizmetlerinin Yürütülmesine ilişkin Kanun ve Yönetmelik çerçevesinde ANITKABİR Bakım Onarım Restorasyon Kurulu 24 Eylül 2016 tarihinde olağanüstü toplantıya çağrılmıştır.

Oyun alanının kaldırılmasına karar verildi

Kurul, 25 Eylül 2016 tarihinde saat 09:00’da Anıtkabir’de toplanarak bugün itibariyle oybirliğiyle söz konusu portatif oyun alanının kaldırılmasına karar vermiştir.

Bundan sonraki süreçte söz konusu oyun alanı ile ilgili öneri ve talepler, kanun ve yönetmelik uyarınca ANITKABİR Bakım Onarım Restorasyon Kurulu tarafından değerlendirilecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SAYGILARIMIZLAN.25 Eylül 2016 17:15

    O parkı oraya kurdurtan şahız sana sesleniyorum senin annenin yada babanın mezarının başına böyle bir park yapılsaydı acaba nederdin merak ediyorum insanlar ölülerine saygı duyarlar ama ne yazıkki sizlerde saygı diye birşey kalmamış.ama suç sizlerde değil sizleri oraya getirenlerdedir.

  • yıldız25 Eylül 2016 16:51

    O PARKI ÇOCUKLAR ORADA OYALANSIN DA ATATÜRK 'ÜN MEZARINI GÖRMESİ VE UZAK KALSIN DİYE YAPMIŞLARDIR