BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOrgeneral Hulusi Akar Rusya'da----

Orgeneral Hulusi Akar Rusya'da

Orgeneral Hulusi Akar Rusya'da
21 Kasım 2017 - 09:50 www.finansgundem.com

Orgeneral Hulusi Akar, Rusya'ya gitti. Rus ve İran Genel Kurmay Başkanı ile Soçi'de bir araya geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla Soçi'de düzenlenecek zirveden bir gün önce Genelkurmay Başkanı Hulus Akar, Soçi'ye giderek RUsya ve İran Genelkurmay Başkanları ile bir araya gelecek. Diplomatik kaynaklar suriye krizi için toplanacağını belirtti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Rusya'ya gitti.

Orgeneral Akar, Soçi'de Rusya ve İran Genelkurmay Başkanları ile bir araya gelecek.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, dün Rusya'ya gidip Putin ile görüşmüş, iki liderin Soçi'de yaptığı görüşme yaklaşık 4 saat sürmüştü.

Görüşmede Suriye'de terörizmin yenilmesinin ardından siyasi ve barışçıl bir çözümün önemi vurgulanırken, Putin'in bölgesel liderler ve Trump ile de bir görüşme yapacağı belirtilmişti.

Interfax'a göre Putin, bugün ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek.

 Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada Putin’in, Esed ile görüşmesinde Suriye’deki askeri sürecin sona yaklaşması, artık siyasi sürecin başlatılması gerektiğini söylediği belirtildi.

Suriye’de siyasi sürecin ana hatlarının belirlenmesi gerektiğine işaret eden Putin, “Suriye Ulusal Diyalog Kongresi ile ilgili görüşlerinizi de merak ediyorum. BM’nin himayesi altında yürütülecek siyasi süreçte sizin de bakış açınız önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Esad ise Suriye’de siyasi süreci destekleyecek tüm taraflarla diyaloğa hazır olduklarını savunarak, “Suriye’deki siyasi sürece dış güçlerin müdahil olmaması konusunda Rusya’nın desteğine güveniyoruz.” dedi.

Açıklamada Putin’in, Esad'i Rus Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay yetkilileri ile tanıştırdığı kaydedildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)