BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGenel Kurul'da erken seçim gerginliği----

Genel Kurul'da erken seçim gerginliği

Genel Kurul'da erken seçim gerginliği
13 Nisan 2014 - 15:09 www.finansgundem.com

Galatasaray'ır Yıllık Olağan Mali Genel Kurul'unda Aysal Yönetimi ibra edildi... Seçim gerginliğinde Aysal resti çekti... Yüksek borç ise dikkat çekti

Galatasaray Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurul toplantısında Ünal Aysal başkanlığındaki kulüp yönetim kurulu, 2013 yılı faaliyetleri için mali ve idari bakımdan ayrı ayrı ibra edildi. 

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen kongrede, yapılan görüşmelerin ardından, kulüp yönetim kurulunun faaliyetleri mali ve idari açıdan ayrı ayrı oylamaya sunuldu. Üyeler, yönetim kurulu faaliyetlerini mali ve idari bakımdan oy çokluğuyla ibra etti.

Oylamaların ardından kürsüye gelen kulüp başkanı Ünal Aysal, üyelere teşekkür ederek, "Güveninizi aldığımız için yönetim kurulu olarak minnetimizi sunuyoruz. Teşekkür ediyorum" dedi.
Bu arada Denetim Kurulu da oy çokluğuyla ibra edildi.

SALONDA ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI
Toplantıda, Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı'nın FIBA Avrupa Ligi şampiyonluğu coşkuyla kutlandı. Kulüp üyeleri, sarı-kırmızılı takımın, Rusya'nın Ekaterinburg kentinde düzenlenen Sekizli Final organizasyonun finalinde Fenerbahçe ile yaptığı final karşılaşmasının son dakikasını barkovizyonda takip etti.

Üyeler, büyük heyecanla izledikleri mücadeleden Galatasaray Odeabank'ın 69-58 galip ayrılmasıyla büyük sevinç yaşadı ve salonda şampiyonluk tezahüratları yaptı. Başkan Ünal Aysal maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Muhteşem bir zafer. Galatasaray'a yakışır bir zafer. Beklediğimiz buydu. Çok güzel bir görüntü, keşke bunu her gün yaşayabilsek" diye konuştu.Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nde gerçekleştirilen genel kurulda, faaliyet ve denetim raporları okunurken, mali konularda ayrıntılı bilgilere yer verildi.
 
AYSAL'DAN SERT ÇIKIŞ
Ünal Aysal yönetimi mali ve idari açıdan ibra edildikten ve Genel Kurul'dan borçlanma yetkisini aldıktan sonra sürpriz bir açıklama yaptı. Aysal, "2016'dan sonra hayatımda Galatasaray yok" dedi.

Galatasaray'ın Mali Kongresi'nde muhalifler seçim kararı alınması için çalışmalar yaptı. Bunu üzerine Divan Başkanı Duygun Yarsuvat, "Seçim kararını oylamaya sunmuyorum. Bu konuda kararı Galatasaray Yönetim Kurulu versin" dedi. Ancak Genel Kurul'un üyelerinin bir bölümü seçim konusunda oylama yapılması yönünde ısrarcı olunca Ünal Aysal kürsüye çıktı ve şu konuşmayı yaptı; 

"Sayın genel kurul üyeleri, özür dilerim. Gerçek niyetlerimi açıklasaydım bu kadar vakit kaybetmezdik. Ben geçen sene seçim yaptım ve bu hakkımı kullandım. Artık bununla alakalı seçim talep etme hakkım yok. Benim kararım Galatasaray Kulübü'nde başkan olarak 2016'ya kadar devam edip, görevimi bırakmak. Benim hayat planlamam da Galatasaray için 2016'dan sonrası yok. Erken seçim kararı çıkarsa adayınız ben değilim."
Bu konuşmadan sonra seçim kongrenin gündem maddesi olmaktan çıktı.

BORÇLARI NE KADAR?
Galatasaray Kulübü'nün 2013 yılı sonu itibarıyla, alacaklarının 597 milyon 262 bin 859 lira , borç ve yükümlülüklerinin de 1 milyar 152 milyon 401 bin 719 lira olarak gerçekleştiği aktarılarak, konsolide net borç alacak farkının ise 555 milyon 138 bin 860 lira olduğu dile getirildi. 

Bir önceki yılda 18,1 milyon dolar olan vadesi geçmiş borçların 23,6 milyon dolara yükseldiği görülürken, net kredi borcunun da 131 milyon dolardan 148,3 milyon dolar seviyesine çıkması dikkati çekti. Krediler karşılığında verilen toplam teminatların ise 634,1 milyon dolardan 406,2 milyon dolara gerilediği aktarıldı. 

Teminatlardaki gerilemenin, VakıfBank'a olan kredi borcunun kapatılması nedeniyle 244,8 milyon dolarlık teminatın serbest kalmasından kaynaklandığı vurgulandı.Ve Burak Yılmaz imzaladı

GELİRDE TT ARENA, GİDERDE SPORCU VE TEKNİK HEYET ÜCRETLERİ ZİRVEDE 
Galatasaray Kulübü ve bağlı ortaklıklarının 2013 yılı sonu itibarıyla konsolide finansal raporları üyelere takdim edilirken, 2013 yılında en yüksek gelirin Türk Telekom Arena'dan elde edildiği, giderde ise sporcu ve teknik heyet ücretleri zirvede yer aldığı görüldü. 
 
Sarı-kırmızılı kulübün 491,9 milyon lira olarak gösterilen gelir tablosunda, 113,5 milyon lirayla Türk Telekom Arena VIP, loca ve sezonluk kart gelirleri en üst sırada yer aldı. Gelir tablosunda, Türk Telekom Arena'nın ardından yaklaşık 84 milyon lirayla GS Store, 74,1 milyon lirayla yayın hakkı gelirleri ve 68,3 milyon lirayla da UEFA Şampiyonlar Ligi gelirleri sıralandı. 

Kulübün gider tablosunda, toplam giderin yüzde 60'ını aşan bir oranla sporcu ve teknik kadro ücretleri kalemi başı çekti.  Toplam 499 milyon lira olarak açıklanan 2013 yılı giderlerinde, sporcu ve teknik kadro ücretleri 303,5 milyon lira olarak gösterildi. 2012 yılında 232,6 milyon lira olan bu bu kalemdeki yüksek artış da dikkatleri çekti.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alma mazlumun ahını14 Nisan 2014 00:59

    Alma mazlumun ahını sayın faysal. Beşiktaş Feneri yener ve ikinci olur. GS avucunu yalar. Zaten Fener Beşiktaş a maçı verir. Neden mi? Fenere yaptıklarınız yüzünden? Gün oldu devran döndü?

  • as14 Nisan 2014 00:21

    zavallı gs.taraftarının parasını el-aleme,bol keseden dağıtıp sonra da rest,höst höst..

  • ky13 Nisan 2014 22:45

    Her şey bir önceki yıllardan daha da kötü.Buna rağmen ibra ediliyorlar.Taraftar-Yatırımcı çaresiz.Derhal istifa etmelisin Aysal beyefendi.İstenmiyorsunnnn...

  • yatırımcı13 Nisan 2014 21:34

    2016 dan sonra gs hıssesı dıye bır sey kalmayacak ve aysal gurup olacak herhalde yeter topladıgın ......

  • yatırımcı13 Nisan 2014 20:44

    ünal aysal başkanlıktan ayrılsanda bu küçük yatırımcıların ceplerinden çıkan paraların ahı ölünceye kadar yakanda olacak,2 tane yüksek bedelli yap hala borç borç de.ali dürüst ,abülrahin albayrağın yanında sen gs limisin be o adamlar adma gibi adam.

  • yatırımcı13 Nisan 2014 15:23

    o kadar yatırımcıyı soydular, yine bi dünya borç, efendim yatırımcıya bi faydası olmadığı gibi klübe de bi faydası olmadı...ama gs taratarı bunu göremedi...