BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGenel af geliyor mu?----

Genel af geliyor mu?

Genel af geliyor mu?
15 Ağustos 2013 - 09:31 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Azerbaycan'da iç siyasete ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 3. zirvesi için Azerbaycan'da bulunan Cumhurbaşkanı Gül, gündemdeki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Çözüm sürecinin hükümet tarafından cesur ve iyi niyetli bir adım olarak takdir edilmesi ve kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten Gül, BDP ve PKK yöneticilerinden gelen af çağrılarını da değerlendirdi.
Genel affın konuşulan bir konu olmadığını vurgulayan Gül, "İllegal kıyafetlerle gösteriler yapmak ve sorumsuzca açıklamalarda bulunmak herkesi tedirgin ve irite eder" uyarısında bulundu.
Gezi olaylarının eylül ayında devam edeceği yönündeki açıklamalara da değinen Gül, "Niye böyle olacakmış ki. Böyle açıklamaları gereksiz görüyorum. Sanki olaylara davetiye çıkarıyor gibi algılanabilir" ifadelerini kullandı.
Abdullah Gül, bir tavsiyenin, isteğin protesto şeklinde duyurulmasının şiddetten uzak kurallara uygun şekilde yapıldığı takdirde dikkate alınacağını da vurguladı.
Cumhurbaşkanı Gül, Balyoz ve Ergenekon davaları üzerinden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e yönelik eleştirileri de yorumladı: "Orgeneral Özel'in Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hak ve hukukun korunması konusundaki çabasının şahidiyim"
Gül, Balyoz Davası'na ilişkin soruya ise, "Kimseye sen suçlusun da, değilsin de denemez. Hepimizin hukuk sürecinin usul ve esaslara uygun bir şekilde sürecin sonlanmasını beklememiz gerekir" yanıtını verdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)