BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGenç patrona 50 bin lira karşılıksız kredi----

Genç patrona 50 bin lira karşılıksız kredi

Genç patrona 50 bin lira karşılıksız kredi
03 Şubat 2016 - 08:14 www.finansgundem.com

Torba Yasa yeni iş kuracaklara büyük avantajlar getirdi. 3 yıl vergi istisnasının yanı sıra 50 bin lira karşılıksız kredi gelecek

Hükümet seçim öncesi verdiği sözlerin büyük kısmını yasalaştırırken önemli bir bölümünü de tasarı haline getirdi. Bu ay ve martta Meclis'ten yeni müjdeler de alacağız. Geçen hafta sonu yasalaşan tasarıda da çok önemli yenilikler gündemimize girdi. Bugün iş kuracaklara verilecek maddi yardımlarla ilgili bazı ipuçlarını Sabah yazarı Faruk Erdem okuyucularıyla paylaştı.

3 YIL VERGİ YOK

Yaşı 18-29 arasında olan yeni vergi mükellefi olan genç girişimciler, 3 yıl gelir vergisinden muaf olacak. Burada kanunda tarif edilen ilk vergi dilimi yani yüzde 15'lik kısım ise 2016 yılı için 12 bin 600 liraya kadar olarak belirleniyor. Dolayısıyla kazancın bu kısmının vergisi ödenmeyecek. 

 1 YIL 1.300 TL MAAŞ

Yeni işe girecek gençlerin maaşını da devlet ödeyecek. Ödeme İŞKUR aracılığıyla yapılacak. İşçilerin Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri de ödenecek. Bunun için en yakın İŞKUR'a gidebilir ya da e-devlet aracılığı ile kayıt yaptırılabilir. Ayrıca, ikinci öğretim ve açık öğretimdeki öğrenciler ile yüksek öğretim öğrencileri de işbaşı eğitim programına katılabilecek. 

HİBE DESTEĞİ

Yeni işini kuracak gençlere 50 bini hibe olmak üzere 100 bin liraya kadar faizsiz kredi imkânı sunuluyor. 18 yaşından büyük olmak şartıyla KOSGEB vergi tabanına kayıt olan her genç bu destekten yararlanabiliyor. Önce başvuru yapılıyor, eğitim programı tamamlandıktan sonra kredi kullandırılıyor. Bütün işlemler bizzat yapılabiliyor. 3'üncü kişilere para ödemek gerekmiyor. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)