BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGenç girişimcilere 3 yıl vergi muafiyeti----

Genç girişimcilere 3 yıl vergi muafiyeti

Genç girişimcilere 3 yıl vergi muafiyeti
03 Mart 2016 - 06:34 www.finansgundem.com

Yeni Gelir Vergisi Kanun tasarısı gelecek hafta Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelecek. Tasarıda 30 yaş altı girişimcilere 3 yıl vergi muafiyeti var

Hükümet, 2016 Bütçe Tasarısı’nın ardından uzun zamandan beri beklemede olan Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı’nı gündeme taşıma kararı aldı. 2013’de TBMM’ye sevk edilen, kadük olduktan sonra yenilenen, yeni Gelir Vergisi Kanunu için start veriliyor. 

Önümüzdeki hafta tamamlanacak bütçe görüşmelerinin ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2013’den beri beklemede olan Gelir Vergisi Kanun Tasarısı’nı gündemine alacak. Geçici maddeleriyle birlikte 95 maddeye ulaşan tasarı, üzerinde bazı revizyonlar yapılmak üzere alt komisyona sevk edilecek. TBMM’de temel yasa olarak bölümler halinde görüşülecek olan tasarıyla ilgili çok sayıda önerge hazırlandığı belirtiliyor.

VERGİ AFFI OLMAZ AMA

Gelir vergisi Tasarısı’nın gündeme gelmesi, vergi oranları, vergi dilimleri ile ilgili değişiklik yapılıp yapılmayacağını da gündeme taşıdı. Son günlerde sık sık dile getirilen vergi affı da tasarıyla birlikte yeniden gündem oluşturulacak. Ancak AK Parti kurmayları, tasarının temel düzenleme olması nedeniyle vergi affı gibi taleplerin bu metinde karşılanmasının sözkonusu olmadığını belirttiler. Tasarının, gelir vergisi ana kanunu niteliğinde olduğunu belirten kurmaylar, yalnızca vergi oranlarının yeniden belirlenmesi çalışmasının bu yasanın konusu olabileceğini ifade ettiler.

GENÇ GİRİŞİMCİYE MUAFİYET

TBMM’ye sevkedildiği dönemde ilgi çeken Gelir Vergisi Kanun Tasarısı’na göre, ilk kez mükellef olacak 29 yaşını aşmamış genç girişimcilere 3 yıl boyunca vergi muafiyeti getirilecek.

Tasarı, evini satanlar için çok önemli düzenlemeler içeriyor. Buna göre, birden fazla evi olanlar evlerini sattığında her durumda vergi ödeyecekler.

Mevcut uygulamada 5 yıldan sonraki satışlarda vergi alınmıyor. Ancak sadece tek konutu olanlar bu konutlarını sattıklarında vergi ödemeyecekler. (Hürriyet / Nuray Babacan)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)