BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGenç bankacıların mesaisi sabah 8’den gece 2’ye kadar----

Genç bankacıların mesaisi sabah 8’den gece 2’ye kadar

Genç bankacıların mesaisi sabah 8’den gece 2’ye kadar
24 Ağustos 2020 - 15:17 www.finansgundem.com

Korona virüs sürecinde evde çalışan genç bankacılar çalışma saatlerinden şikayetçi. Genç bankacılar rekabetin arttığı iş piyasasında ayakta kalmak için bütün gün bilgisayar başında çalışıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel finans çalışanlarının ofislerde oldukça zorlu şartlarda çalıştıkları bilinir. Falat korona virüs sürecinde işlerini evlerinden yürüten büyük yatırım bankalarının genç çalışanları koşulların çok daha sıkıntılı bir hale geldiğini belirtiyor.

Büyük yatırım bankalarından birinde iki yıldır analist olarak çalışan David, Financial News’e yaptığı açıklamada korona virüs sürecinde sadece bir kişiyle iletişim kurduğunu ve onun da kendisi gibi yeni bir bankacı olduğunu belirtiyor. Üstelik bu iletişim bile geçici sayılabilir. Zira ikili sadece kahve, mutfakta söylenen bir günaydın ve ardından işe başlama rutinin içerisinde günlerini geçiriyor.

David evde çalıştığı günler için, “Oldukça acıması gale geldi. Sabah saat 8’den gece 2 veya 3’e neredeyse bilgisayarın başından hiç hareket etmiyordum” ifadelerini kullandı.

Şimdiyse, bankacılar aşamalı olarak ofislerine geri dönmeye başlıyorlar. Genç bankacılarsa iş piyasasının daha rekabetçi hale gelmesiyle endişeleri devam edebilir. Analistler çok fazla çalıştırılan genç bankacıların hiç takdir edilmediklerini ve bu zorlu süreçle başa çıkmaya çalıştıklarını beliriyor. Üstelik bu çalışanların büyük bir çoğunluğu ofis hayatının mesleki diyalogları ve kurumsal kültürü gibi faydalarından mahrum kalıyor.

Satın alma ve şirket evliliği birimlerinde çalışan genç bankacılar, 2020'nin ikinci yarısında anlaşma dedikodularının yayılmasıyla her zamankinden daha sıkı çalışıyor.

Gerçek ismini vermek istemeyen genç bankacı röportajında, “Pandeminin ilk günlerinde bir miktar ne olduğunu anlamaya çalışıyorduk. Fakat şu anda herkesin tatile gitmesi gereken bir dönemde her şey gittikçe daha yoğun hale geldi. Halen geçerli bir yarış var. İkinci yarıda dedikodular büyüdükçe hiçbir genç bankacı bir anlaşmayı kaçırmış görünmek istemeyecektir” ifadelerine yer verdi.

Birçok yatırım bankacılığı birimi için, evden çalışma uygulamaları mesleğin ağır talepleri karşısında çalışanların bir miktar özgür kalmalarına yardımcı oldu. Haziran ayında çalışan arama şirketi Sainty Hird tarafından 700 finansal hizmetler profesyoneline yapılan bir anket çalışanların %60’ının salgın sürecinde iş yaşam dengesini geliştirdiğini hissettiklerini belirtiyor. Genç bankacılarsa benzeri mesleki faydayı hissetmediklerini söylüyorlar.

Londra'daki bir İngiliz bankasının sermaye piyasaları başkanı, adı gizli kalmak koşuluyla yaptığı konuşmada, "Özellikle gençler için zor oldu. Onlar için bir kapatma düğmesi yok” ifadelerine yer verdi.

Büyük bir ABD bankasının başka bir analisti, “Genel müdürler en azından bir son dakika değişikliğinin çalışanları gece geç saatte ofiste tutacağı gerçeğinin farkındaydı. Şimdiyse her zaman dizüstü bilgisayarın önünde olunması bekleniyor” dedi.

İş aktivitesi dursa da onlar çalışıyor

Goldman Sach’ın Eski Yatırım Bankacısı ve Ekonomist Dr. Alexandra Michel satın alma ve şirket evlilikleri aktivitelerinin salgın sürecinde donduğunu fakat daha genç takım üyelerinin aynı rahatlığı hissedemediğini söylüyor.

Michel, “Birçok anlaşmanın dondurulmasından ya da iptal edilmesinden dolayı birçok genç bankacının daha fazla piyasa araştırması yaparak saha için hazırlanması zorunlu ki bu öğrenme tecrübesi açısından anlaşma yürütmekten çok daha heyecansız bir süreç” ifadelerine yer verdi. Ekonomist iş piyasasının daha rekabetçi hale gelmesi nedeniyle genç çalışanların kendini kanıtlama ve ikramiye alabilmek için her zamankinden daha fazla çalıştığının altını çiziyor.

Erken emekliliği bankalar finanse edecek

 

Finans devlerinde kan kaybı! Hangi bankalar personel çıkarıyor?

 

Finans devleri iki arada bir derede

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AO24 Ağustos 2020 15:57

    Bankacılık her gün ağırlaşan, zorlaşan ve hakkaniyet kalmayan bir meslek haline geldi malasef