BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGenç bankacılar zamlara rağmen istifa etmeyi düşünüyor----

Genç bankacılar zamlara rağmen istifa etmeyi düşünüyor

Genç bankacılar zamlara rağmen istifa etmeyi düşünüyor
12 Eylül 2022 - 17:05 www.finansgundem.com

Yatırım bankaları genç bankacıların maaşlarına zam yapmayı sürdürüyor. Deutsche Bank’ın da katıldığı zam furyasına rağmen genç bankacıların büyük çoğunluğu iş bırakmayı düşünüyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank, analistlerinin başlangıç ​​maaşlarını Ekim ayında 110 bin dolara yükseltmeye hazırlanıyor ve bu da onu maaş ödemelerinde artışa giden son büyük banka yapıyor.

Financial News’ten Paul Clarke’ın haberine göre, yatırım bankacılığı hiyerarşisinin en alt basamağında yer alan ‘anlaşma yapıcılar’ bankaların genç yetenekleri elde tutmak için mücadele etmelerinin ve maaş artışlarında rakiplerine ayak uydurmak zorunda kalmalarının da etkisiyle geçen yıl yüzde 30 oranında maaş zammı aldı.

Son bir yılda ikinci kez

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Deutsche Bank da bu furyaya ayak uyduran bankalar arasında yerini alıyor. Banka, analistlerinin başlangıç ​​maaşlarını Ekim ayında 110 bin dolara yükseltmeye hazırlanıyor. Bu da onu 12 ay içinde ikinci kez maaş artışına giden ilk 10 banka ligi tablosundaki son yatırım bankası yapıyor.

Credit Suisse, JPMorgan, Morgan Stanley ve UBS gibi bankalar maaşları bir yıl içinde iki kez artırdı ve her büyük yatırım bankasındaki başlangıç ​​maaşları bu zaman zarfında 85 bin dolardan 110 bin dolara yükseldi.

Çalışma şartları zorlaşıyor

Financial News, 2022 yılında büyük ve bazı butik yatırım bankalarındaki yeni maaş ve ikramiye ödemelerinin ana hatlarını çiziyor. Üçüncü sınıf analistlerin dahil olmadığı bankaların iki yıllık bir promosyon döngüsü bulunuyor. Başlangıç seviyesi çalışanlarda pandemi karantinaları sırasında başlayan ve iş anlaşmalarının 2021 yılında rekor seviyelere çıkmasıyla birlikte acımasız çalışma saatleriyle şiddetlenen tükenmişlik krizi, geçen yıl Mart ayında bir grup Goldman Sachs analisti tarafından ‘insanlık dışı’ olarak nitelendirilmişti.

Yüzde 72’Sİ sektörden ayrılmayı düşünüyor

Maaş artışlarının yanı sıra, bankaların korumalı hafta sonları ve 'bağlantı zorunluluğu olmayan' tatil günleri de dahil olmak üzere mevcut çalışma kısıtlamalarını güçlendirdiği gözleniyor. Bununla birlikte, teknoloji firması UpSlide tarafından Haziran ayında 200 analistin katıldığı bir anket, analistlerin yüzde 72'sinin hala sektörden ayrılmayı düşündüğünü ortaya koyuyor.

Yüzde 30'luk bir maaş artışı işten ayrılmaların bir nebze olsun durmasına yardımcı olurken, analistlere Temmuz-Ağustos ayları arasında ödenen ikramiyelerde bir önceki yıla göre düşüş gözleniyor ve birçok bankada toplam tazminatlar bir önceki yıla göre büyük ölçüde sabit kalıyor. Barclays, JPMorgan ve Goldman Sachs'taki analistlerin hepsinin ikramiyelerinde bu yıl kesintiler görülüyor.

Bölgelere göre değişebiliyor

Birleşik Krallık'ta ise başlangıç ​​maaşlarının ABD maaş artışlarına paralel olarak büyük ölçüde arttığı gözleniyor. Birleşik Krallık’ta giriş seviyesi maaşı geçen yılki seviyesi olan 50 bin eurodan 70 bin euroya çıkartıldığı belirtiliyor. Bununla birlikte, ücret artışları her zaman küresel düzeyde aynı şekilde gerçekleşmiyor. Örneğin UBS, ikinci maaş artışını yalnızca Wall Street merkezli analistler için özel olarak yapabiliyor ya da Citigroup, ABD'deki çalışanları için yaptığı artıştan yaklaşık sekiz ay sonra, Ağustos ayında Londra merkezli genç çalışanlarının maaşlarını artırma yoluna gidebiliyor.

JPMorgan ve Wells Fargo’nun maaş zammını hem anlaşma yapanlara hem de piyasa profesyonellerine yaptığı gözlenirken, Deutsche Bank gibi diğerler bankalar ise son maaş artışını kurumsal finans çalışanlarıyla sınırlandırabiliyor.

Wall Street'te genç bankacılar için kötü günler yaklaşıyor

 

Citi’den genç bankacılara yeni çalışma modeli

 

JPMorgan: Genç bankacılar uzun çalışma saatlerine alışmalı

 

Citigroup’tan genç bankacılara 2 hafta izin

 

Citigroup genç bankacıları 'maaş zammı'yla elinde tutmaya çalışıyor

 

Genç bankacılar kaçmasın diye yapmadıkları kalmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)