BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGemilere yönelik sigorta talebi, gıda fiyatlarını artırabilir----

Gemilere yönelik sigorta talebi, gıda fiyatlarını artırabilir

Gemilere yönelik sigorta talebi, gıda fiyatlarını artırabilir
29 Kasım 2022 - 14:15 www.finansgundem.com

Rusya Tahıl Birliği, Türk hükümetinin boğazlardan geçecek gemilerden artık sigorta teminat mektubu istemesinin gıda sevkiyatını zorlaştırabileceğini ve ürünlerin fiyatlarını artırabileceğini belirtti.

Rusya Tahıl Birliği Başkanı Arkadiy Zloçevskiy, Rusya Tahıl Birliği, Türk hükümetinin boğazlardan geçecek gemilerden artık sigorta teminat mektubu istemesi kararının gıda ürünlerini kapsamaması gerektiğini, aksi halde Rus gemi şirketlerinin sigorta yaptırmasınn daha da zorlaşacağını ve bunun ürünlerin maliyetine yansıyacağını ifade etti.

İzvestiya gazetesine konuşan Zloçevskiy, "Rus şirketlerin şu anda sigortası var. Ancak daha pahalı hale geldiler ve sözleşmelerin imzalanmasında sorunlar ortaya çıktı. Türkiye, İstanbul Boğazı'ndan sadece belirli sigorta türlerinin geçebileceğine karar verirse bu, tarım sektöründekiler de dahil tüm Rus şirketlerinin zararını büyük ölçüde artıracaktır" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Türkiye'nin 1 Aralık'tan Boğazlardan geçecek gemilerden Uluslararası P&I Kulüpleri Grubu tarafından düzenlenen sigorta teminat mektubu istemeye başlayacağı belirtilmişti.

İHRACATI ZORA SOKUYOR

Rusya'nın tarım ürünlerine yönelik doğrudan bir yaptırım kararı alınmamış olsa da gemi sigortası ücretlerinin ciddi ölçüde artırılması gibi engellerle bu ürünlerin ihracatı zorlaştırılıyor.

Daha önce konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar İzvestiya'ya yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Rus tarım ürünleri taşıyan ya da Rusya'nın Karadeniz limanlarından çıkış yapan gemilere uygulanan sigorta ücretlerinin düşürülmesi konusunda büyük sigorta şirketleri ile görüşmeler yaptığını söylemişti. Fakat söz konusu görüşmelerden henüz bir sonuç alınmadığı belirtiliyor.

Yeni sigorta şartları küresel tanker filosunun yüzde 95'ini etkiliyor

Küresel tanker filosunun yüzde 95'ini kapsamına alan Uluslararası P&I Kulüpleri Grubu, Londra merkezli ve reasürans için Avrupa'ya bağımlı.

Buna göre Rusya, deniz yoluyla petrol ihraç edecek tanker bulmakta önemli sorun yaşayabilir.

Rusya'nın kararı sonrası, sigorta şirketleri yük sigortası yapmıyor

 

Zelenskiy'den, Erdoğan ve Guterres'e tahıl teşekkürü

 

Tahıl koridorunda 'kırmızı hat' diplomasisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)