BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGelişmiş ülkelere isyan etti: Bizi bombalayın isterseniz!----

Gelişmiş ülkelere isyan etti: Bizi bombalayın isterseniz!

Gelişmiş ülkelere isyan etti: Bizi bombalayın isterseniz!
04 Kasım 2021 - 10:34 www.finansgundem.com

İskoçya’nın Glasgow kentinde gerçekleştirilen COP26 İklim Değişikliği Konferansı'nda iklim krizinin etkilerini en net hisseden ülkelerden Palau'nun lideri Whipps Jr., gelişmiş ülkelere isyan etti.

İskoçya’nın Glasgow kentinde gerçekleştirilen COP26 İklim Değişikliği Konferansı'nda Pasifik Adaları, Karayipler, Latin Amerika ve Afrika ülkelerinin gelişmiş ülkelere isyanı damga vurdu.

İklim değişikliğinin en somut şekilde hissedildiği ve gelecekte su altına kalma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Pasifik ada ülkelerinden Palau'nun lideri Surangel Whipps Jr., dünya liderlerine yaptığı konuşmada iklim değişikliğinin ada halkına olan etkisinden bahsederken ürkütücü bir benzetmede bulundu. Whipps Jr. "Uzun ve korkunç bir ölümde bir saygınlık yok, oldu olacak adalarımızı nükleer bombayla patlatın isterseniz" dedi.

"YAVAŞ VE ACI VERİCİ BİR ÖLÜMÜN ONURLU BİR TARAFI YOKTUR"

Sabah'taki habere göre; Whipps Jr., ülkesinin geleneksel bir hikâyesiyle iklim krizi arasında benzetme yaparak, "Yavaş ve acı verici bir ölümün onurlu bir tarafı yoktur. Sadece yavaş ve acı verici çöküşümüze tanıklık etmemiz için bizi süründürmek yerine, oldu olacak adalarımızı nükleer bombayla patlatın isterseniz" dedi.

Palau lideri, "Yakıcı güneşin bizi tahammül edilemez şekilde ısıttığını görüyoruz. Isınan deniz bizi işgal ediyor ve her yönden rüzgar bizi uçuruyor, kaynaklarımız gözlerimizin önünde kayboluyor ve geleceğimiz elimizden alınıyor" ifadelerini kullandı.

"BİZ BOĞULUYORUZ"

Sözlerini şöyle sürdürdü; "Dürüst olmak gerekirse, yavaş ve acı verici bir ölümün onurlu bir tarafı yoktur. Sadece yavaş ve acı verici çöküşümüze tanıklık etmemiz için bizi süründürmek yerine, adalarımızı bombalasanız yeridir. G20 liderleri, biz boğuluyoruz ve tek umudumuz, sizin elinizdeki can simidi. Şimdi harekete geçmelisiniz, birlikte hareket etmeliyiz."

"İklim finansmanı 2025'e kadar 500 milyar doları aşacak"

 

Biden ve Trudeau iklim krizinde iki yüzlü olmakla eleştirildi

 

İklim anlaşmasına Çin bombası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)