BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGelişmiş ülkeler canlılık sebebi----

Gelişmiş ülkeler canlılık sebebi

Gelişmiş ülkeler canlılık sebebi
05 Eylül 2013 - 07:44 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu, gelişmekte olan ülkelerin bazıları piyasa baskısıyla hız keserken, gelişen ülkelerin büyük motor haline geldiklerini açıkladı

IMF, gelişmekte olan ülkelerin bazıları, "akut" piyasa baskısıyla hız keserken, gelişmiş ekonomilerin küresel büyüme motorları hâline geldiğini belirtti.
Rusya'nın St. Petersburg kentindeki G-20 zirvesinde IMF, küresel büyümenin, altta yatan dinamiklerin değişmesine bağlı olarak kontrollü seyrettiğini, hızlanmanın büyük oranda üretimde artış beklenen gelişmiş ekonomiler tarafından gelmesinin beklendiğini söyledi.
Küresel finansal krizin ardından dünyanın resesyondan çıkmasına yardımcı olan gelişen piyasallar,  şimdi Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltacağı düşüncesiyle düşüşe gelen para birimleri ve nakit çıkışı sorunlarıyla karşı karşıya. IMF'ye göre, bu ülkelerdeki büyüme 2010 seviyelerinin yüzde 2.5 altında olacak ve bu yavaşlamaya Brezilya, Çin ve Hindistan gibi ülkeler öncülük edecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)