BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen ülke piyasaları için kritik haftaya girildi----

Gelişen ülke piyasaları için kritik haftaya girildi

Gelişen ülke piyasaları için kritik haftaya girildi
09 Aralık 2019 - 11:32 www.finansgundem.com

Piyasaların gözü Küresel Merkez Bankaları'nın 2019 yılının son toplantısında alacağı kararlarda.

rader'lar Avrupa ve ABD Merkez Bankaları'nın 2019'da alacağı son politika kararlarına odaklandı. Merkez Bankalarının yeni projeksiyonları, izleyecekleri politikaların seyrini anlamak açısından yakından takip edilecek.

Londra merkezli Fidelity International'da Para Yöneticisi olan Paul Greer,  'güvercin' tondaki söylemlerin gelişen piyasaların yararına olacağını ve riskli varlıkları destekleyeceğini belirtti.

ABD'de cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi beklentiden güçlü gelmiş, bu durum üst üste 3 kez faiz indiren Fed'in duraksayacağı beklentilerini artırmış ve gelişen ülke varlıkları 4 haftada ilk kez yükselmişti.

Türkiye, Rusya, Brezilya

Bu hafta Fed ve AMB'nin yanı sıra Türkiye, Rusya ve Brezilya'nın para politikası toplantıları olacak. 3 ülkenin de faiz oranlarını indirmesi bekleniyor.

Ekonomistlerin medyan tahminlerine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Perşembe günkü toplantıda faizleri 150 baz puan düşürerek % 12.5'e çekmesi bekleniyor. Bu indirime rağmen Türkiye benzerlerine göre en yüksek reel Faiz veren ülkelerden biri olacak. Bazı ekonomistler daha fazla indirim de olabileceğini belirtiyor.

Brezilya

Brezilya Merkez Bankası'nın enflasyondaki toparlanmaya rağmen politika faizini 50 baz puan düşürmesi bekleniyor. Para birimi, 27 Kasım'da rekor düşük seviyeyi görmesinin ardından geçen hafta toparlanmıştı.

Rusya

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina'nın Cuma günkü toplantıda faizleri muhtemelen 25 baz puan düşürerek % 6.25'e çekmesi bekleniyor. Merkez Bankası bu yıl şimdiye dek toplam 125 baz puanlık indirim yaptı. Rus rublesi geçen 3 ayda en iyi performansı kaydeden gelişen ülke para birimi oldu.

Ukrayna

Ukrayna Merkez Bankası'nın faizi % 14.5'e çekmesi bekleniyor. Ülke para biriminin bu sene dünyanın en iyi performans gösteren para birimlerinden biri olması, ülkenin ihracata bağımlı ekonomi olması nedeniyle endişeye neden oluyor.

Peru, Kazakistan, Sırbistan ve Filipin Merkez Bankalarının ise bu hafta faizleri değiştirmesi beklenmiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)