BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen ülke paraları düşüş kaydetti----

Gelişen ülke paraları düşüş kaydetti

Gelişen ülke paraları düşüş kaydetti
06 Mart 2019 - 12:33 www.finansgundem.com

Asya para birimlerinin çoğu dolar karşısında düştü

Malezya ringiti, Merkez Bankası'nın büyümeye yönelik riskleri açıklamasının ardından para birimlerindeki düşüşe öncülük etti.

Kore wonu küresel fonların hisse senedi piyasalarından çıkışıyla 5. günde de düştü. Mizuho Bank'ta FX Stratejisti olan Ken Cheung ABD dolarındaki güçlenmenin para birimlerine baskı yaptığını, lokal faktörlerin de düşüşü etkilediğini bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0.2 yükseldi. MSCI AC Asya Pasifik Endeksi yatay seyretti. Çin, Hindistan ve Endonezya Borsaları yükselirken Güney Kore borsası düştü.

Ringit bir ayın en düşük seviyesine geriledi. BNM ticaret geriimleri, küresel ve yerel belirsizlikler ve emtiayla ilişkili sektörlerde devam eden zayıflığın büyümeye baskı yapabileceğini öngördü.

Çin yuanı yatay seyrederken won 5. günde de düştü. Bu, Ekim'den beri en uzun soluklu düşüş oldu. Küresel fonlar dün 708 milyon dolarlık hisse senedi satışı gerçekleştirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)