BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen ülke döviz rezervleri geriledi----

Gelişen ülke döviz rezervleri geriledi

Gelişen ülke döviz rezervleri geriledi
01 Nisan 2015 - 10:58 www.finansgundem.com

Gelişen ülke döviz rezervleri bu alanda verilerin tutulduğu 1995'ten bu yana ilk kez geriledi

IMF'nin açıkladığı verilere göre gelişmekte olan ülkelerdeki toplam döviz rezervi geçtiğimiz yıl içinde 114.5 milyar dolar azalarak 7.75 trilyon dolar oldu. Gelişen üşkelerin rezervleri 20 yıldır ilk kez geriledi. Gerilemeye gelişen ülkelerdeki düşen rekabetçilik, sermaye çıkışları ve abd para politikasıyla ilgili endişeler neden oldu. Geçen yılın ikinci çeyreği sonunda gelişen ülke rezervleri 8.06 trilyon dolara kadar çıkarak rekor kırmıştı.

Financial Times'ın anketine göre gelişmekte olan ülkeler için “rekor rezerv” dönemi geçmişte kaldı. Ekonomistler önümüzdeki dönemde de döviz varlıklarında daralma görebileceğini belirtiyor. Ekonomistlere göre bu daralma, gelişen ekonomilerin ABD ve Avrupa borç alımlarına devam etmesini de zorlaştırarak Batı'daki büyümeyi de etkileyebilir.

HSBC ekonomistlerinden Frederic Neumann, “eEer gelişmekte olan ülkeler artık döviz depolamıyorsa, küresel mevduat bolluğu gerçekte olduğundan daha çok görünebilir” dedi. Neumann ayrıca, Batı'da para politikaları sıkılaşırken dünyanın gelişen ülke rezervlerinin geri dönüşünden mahrum kalmasının “acılı” olacağını söyledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)