BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalarda Fed coşkusu----

Gelişen piyasalarda Fed coşkusu

Gelişen piyasalarda Fed coşkusu
18 Eylül 2015 - 00:11 www.finansgundem.com

Fed'in faiz artırımına gitmekten kaçınması, gelişen ülke hisse senetleri ve paralarına alım getirdi

Gelişen piyasa hisse senetleri, Fed'in politika faizini değştirmemesi ve bunun sonucu gelişen piyasalardaki riskli varlıklara olan talebin artması sonucu dört haftanın en yüksek seviyesine çıkarken, para birimleri değer kazandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 yükselerek, New York saati ile 15:53'te 829.32 puana çıktı. Bloomberg'in 20 gelişen parayı içeren endeksi kayıplarını tersine çevirdi ve yüzde 0.1 yükseldi. Gelişen piyasa hisse senetleri ve para birimleri, ABD'li politika yapıcılarının dokuz yıl sonra yapacakları ilk faiz artırımını erteleyebileceği spekülasyonuna bağlı olarak, Fed'in açıklamasından önce ralli yaptı. 

Hisse senetlerindeki yükseliş, ABD'de faiz artırımının gelişen piyasa varlıklarından çıkılıp dolara girileceği beklentisinin artması ile birlikte, Haziran ortasından Ağustos sonuna kadarki dönemde hisse değerlerindeki 6.6 trilyon dolarlık erimenin ardından geldi. Gelişen ülke hisselerinin gösterge endeksi bu yılın zirvesinden yüzde 7.5 düşerken, para birimleri 7 Eylül'de görülen rekor düşük seviyeden sonra sekiz gün üst üste yükseldi. 

Londra'da Spiro Sovereign Strategy idari direktörü Nicholas Spiro, "Bu biraz içgüdüsel, ani bir ferahlama rallisi," dedi ve "Gelişen piyasa yatırımcıları, bugünkü olası Faiz artırımının gerçekleşmemesi sorası zarar görmemelerinden dolayı biraz rahatladı. Fed'in gelişen piyasalardaki, özellikle Çin'deki gelişmeler konusunda daha fazla endişe duyduğunu görüyoruz
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)