BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalara faiz artışı yetmedi----

Gelişen piyasalara faiz artışı yetmedi

Gelişen piyasalara faiz artışı yetmedi
03 Şubat 2014 - 11:01 www.finansgundem.com

Citigroup ve Goldman Sachs, gelişen piyasalardaki çalkantıların, düşük reel faizden kaynaklandığını düşünüyor

Goldman Sachs Group Inc. ve Citigroup Inc., gelişmekte olan ülkelerdeki enflasyondan arındırılmış faizlerin hâlen, gelişen ülke paralarındaki 5 yılın en kötü satışlarını sonunu ilan etmek için çok düşük olduğunu düşünüyor.
Türkiye'nin 1 yıllık borçlanma maliyetleri, merkez bankasının faiz artışına rağmen yüzde 3.6 ile 2008'deki küresel krizin öncesindeki 3 yılın ortalamasının yarısının altında seyrediyor.  Geçtiğimiz onyılın yüzde 2 ortalamasına karşın, Meksika'da reel faiz neredeyse sıfır, Güney Afrika'da ise yüzde 1.4.
Türkiye, Hindistan ve Güney Afrika merkez bankaları geçtiğimiz haftaki Faiz artırımları, gelişmekte olan ülke para birimlerinde yüzde 3 düşüşe neden olan sert satışları kontrol altına almayı başaramadı. Citigroup, getirilerin, bu ülkelerin bazılarının cari açıklarını finanse etmek için gereken sermayeyi çekecek kadar yüksek olmadığını söylüyor. Fed'in parasal teşviklerini azaltmasıyla sermaye rekabeti kızışırken, Uluslararası Para Fonu (IMF) "acil politika hamlesi" çağrısı yapıyor.
Citigroup'un Latin Amerika stratejistlerinden Dirk Willer, "Düşük reel faizlere sahip ve cari açığınızı fonlamaya çalışıyorsanız, genellikle olmayacaktır. Eğer ABD yüksek faizleri için yeniden fiyatlama yaparsa, düşük faizlerde ayakta kalmak çok zor olacak. Güney Afrika ve Türkiye henüz güvenli değil" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)