BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar için risk artıyor----

Gelişen piyasalar için risk artıyor

Gelişen piyasalar için risk artıyor
15 Eylül 2014 - 09:31 www.finansgundem.com

BIS’in açıklamasına göre gelişmiş ülkelerdeki durgunluğa etki eden faktörler gelişmekte olan piyasalarda riskleri artırıyor

Bank of International Settlements’ın (BIS) yaptığı açıklamaya göre gelişmiş ülkelerdeki durgunluğa etki eden faktörler gelişmekte olan piyasalarda riskleri artırarak 1.4 trilyon dolarlık fon yatırımlarını etkiliyor.

İsviçre merkezli kurumun çeyrek dönem raporunda, “Merkez bankaları tarafından daha önce benzeri görülmemiş teşvik paketleri açıklanması ve varlık sınıfları arasındaki tarihin en düşük volatilite seviyeleri, gelişen piyasalarda istikrarın bozulması riskini artırıyor” ifadesi kullanıldı. Raporda, Latin Amerika’dan Asya’ya hükümet ve şirketlerin yerel ve yabancı para birimlerinde kredileri desteklemesinin bu ülkeleri faiz oranlarındaki artışlara ve para birimlerindeki düşüşlere hassas hale getirdiği belirtildi.

BIS, küresel finansal krizin en kötü günlerinden bu yana stabilitenin gelişme gösterdiğini ve cesaretlenen yatırımcıların likiditeyi gelişen piyasalardaki yüksek getirili varlıklara yönlendirdiklerini ve akıtılan paranın Ekim 2007’ye kıyasla Mayıs ayında yüzde 55 yükselerek 1.4 trilyon dolara ulaştığını açıkladı. Bu durumun para yöneticilerinin verdikleri kararların varlıkların daha küçük ve daha az akıcı olduğu gelişmekte olan ekonomilere etkisinin arttığını gösterdiği vurgulandı.

Araştırmacılardan Ken Miyajima ve Ilhyock Shim, “Piyasadaki eğilim potansiyel bir endişe kaynağı. Varlık yöneticilerinin büyük varlıklarla ilgili kararları gelişen piyasalara önemli ölçüde etki edebilir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)