BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGeleneksel kredi puanı sistemi değişiyor----

Geleneksel kredi puanı sistemi değişiyor

Geleneksel kredi puanı sistemi değişiyor
17 Mayıs 2021 - 17:46 www.finansgundem.com

ABD bankaları geleneksel kredi puanı sisteminin neden olduğu sosyal adaletsizlik gerekçesiyle yeni bir kredi uygunluk programı oluşturuyor. İçlerinde JPMorgan’ın da bulunduğu çok sayıda banka pilot uygulamaya destek veriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de JPMorgan Chase de dahil olmak üzere çok sayıda büyük banka, düşük kredi puanına sahip veya hiç kredi puanı olmayan kişilere kredi almak için alternatif veriler kullanan hükümet destekli bir pilot uygulamaya katıldı.

Wall Street Journal’ın haberine göre söz konusu pilot uygulamanın arkasındaki firma olan Fico, yaklaşık 53 milyon yetişkin Amerikalının düzenli kredi puanına sahip olmadığını söylüyor. ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosu verilerine göre asıl sorun ABD’deki Siyahi ve Hispanik halkların kredi puanları hesaplamalarından orantısız bir biçimde etkilenmesi.

Finansgundem.comun derlediği habere göre pilot uygulama bu yıl içerisinde yaklaşık 10 bankanın katılımıyla gerçekleşecek. Bankalar tüketicilerin kredi yeterliliklerini kullanıcı mevduat hesapları ve limit aşımı geçmişlerine göre değerlendirecek.

İçlerinde US Bank ve Wells Fargo’nun da dahil olduğu katılımcılar kullanıcıların çek ve tasarruf hesaplarından müşteri mevduat verilerini paylaşacak. Bankalar ayrıca kredi raporlama şirketleri veya bankaların sahibi olduğu firmalar üzerinden erken uyarı hizmetlerine başvurabilecek.

Gelecekteyse Plaid ve Fincity gibi kira ve fatura ödeme hizmetleri alanındaki şirketlere de veri sağlamak için başvurulabilecek.

ABD federal bankacılık düzenleyicileri 2019 yılında krediye uygunluk için uygulanan geleneksel kredi puanı verilerinin dışındaki alternatif veri hizmetlerini destekleyeceğine ilişkin işaret vermişti. Son yıllarda bir dizi banka dışı finans şirketi geleneksel puanlama yöntemlerini geliştirmek ve genellikle büyük bankalar tarafından kredi alımı dondurulan insanlara hizmet vermek için bu alternatif verilerden yararlanmak istiyor.

Finans sektörünün temelinden sarsan bir dizi finansal start-up şirketi arasında bulunan Petal, müşterilerin bankacılık geçmişini analiz etmek için özel bir teknoloji oluşturuyor. Petal müşterilerinin kredilere uygunluğunu gelirler, harcamalar ve tasarruflar üzerinden hesaplıyor.

Mikro ödemelerin makro fırsatları

 

'FED için politika değişikliği düşünmüyoruz'

 

Bankacılık sistemi enerji tüketimi Bitcoin'den fazla

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)