BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGeleneksel bankalar için en büyük tehdit: Fintech----

Geleneksel bankalar için en büyük tehdit: Fintech

Geleneksel bankalar için en büyük tehdit: Fintech
07 Nisan 2021 - 15:33 www.finansgundem.com

Dijital teknolojiler, finans sektöründe yeni bir dönem başlattı. JP Morgan CEO'su Dimon, “Fintech geleneksel bankacılığı tehdit ediyor” dedi.

ABD’nin en büyük yatırım bankalarından biri olan JP Morgan’ın CEO’su Jamie Dimon, hissedarlarına teknolojinin neden olduğu yarılmanın sektöre nihayet yaklaştığı konusunda uyarıda bulundu. Dimon'a göre gölge bankalar zemin kazanırken, geleneksel bankalar finansal sistemde küçülmekte olan bir role doğru çevriliyor.

JPMorgan Chase & Co. CEO'su hissedarlara yazdığı yıllık mektubunda, "Bankaların neredeyse her açıdan muazzam rekabet tehditleri var, Fintech ve Big Tech burada" diye yazdı.

Mektup, Dimon'un yıllardır sunduğu öngörüleri genişletiyor ve bu sefer bu tehditlerin çoğunun şu an kapıya geldiğini ilan ediyor. Finansal teknoloji firmalarının daha müthiş, kullanımı kolay, hızlı ve akıllı ürünler sunduğunu söyleyen Dimon, şirketlere ve tüketicilere finansman sunan online platformları içeren bir grup olan gölge bankaların da pazar payı kazandığını vurguladı.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM DÜNYASI FİNANS SEKTÖRÜNDE DE HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, dijital dönüşüm dünyası, tüm sektörlerde olduğu gibi finans sektöründe de geçmişte hayal gibi görülen pek çok şeyi gerçeğe dönüştürdü. Hatta ödemeler ekosisteminde gelişmeler öylesine birbiri ardında yaşandı ki, finans ve teknolojinin iç içe geçtiği bu ekosisteme bir de isim bulundu: fintech!

Açılımı “finansal teknolojiler” olan fintech, para ve ödemelerle ilgili teknolojik ürün ve hizmetlerin bütünü anlamına geliyor ve tüm dünyada taşıdığı gelişme potansiyeliyle adından sıkça söz ettiriyor.

Öyle ki, PwC’nin Global Fintech anketinin sonuçlarına göre; teknoloji, medya ve telekomünikasyon şirketlerinin yüzde 47’sinin ve finansal servisler organizasyonlarının yüzde 48’inin fintech’i stratejik operasyon modellerine tamamen entegre ettiği görülüyor. Bu kuruluşların önümüzdeki yıllarda iş yapış şekillerinden yeni hizmet ve ürünlerine kadar pek çok alanda fintech’in sunduklarından faydalanmaları bekleniyor. Değişime ayak uyduramayanların ise silinip gitmesi öngörülüyor.

BKM'den dijital teknoloji ve sosyal sorumluluğu buluşturan girişim

 

CFO’lar, dijital teknoloji ve işgücüne odaklanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)