BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGeleneksel aile yapısı çöküyor----

Geleneksel aile yapısı çöküyor

Geleneksel aile yapısı çöküyor
01 Eylül 2022 - 15:04 www.finansgundem.com

İngiltere’de çocukların neredeyse yarısı geleneksel çekirdek aile dışında büyüyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'deki çocukların neredeyse yarısı artık 'geleneksel' çekirdek ailelerin dışında büyüyor. İngiltere Çocuk Komisyonu tarafından Bağımsız Aile İncelemesi adıyla gerçekleştirilen araştırma, İngiliz hükümetini konuya dair politika oluşturmaya zorluyor.

Araştırma, yüzyılın başında doğanların yüzde 44'ünün tüm çocuklukları boyunca her iki biyolojik ebeveyni ile birlikte yaşamadığını ortaya koyuyor. Bu oran, 1970 ve sonrasında doğan çocuklar için yüzde 21'e düşerek belirgin bir değişiklik gösteriyor. Birleşik Krallık, çoğu Avrupa ülkesine kıyasla daha fazla tek ebeveynli aile oranına sahip bulunuyor.

Evlilik yerine birlikte yaşam

Skynews’ün haberine göre, araştırma, ailelerin ‘son yıllarda önemli ölçüde değiştiğini’ ve birlikte yaşamanın evliliğe alternatif olarak daha yaygın hale geldiğini kanıtlıyor. Bugün her zamankinden fazla sayıda annenin çalışıyor ve işe gidiyor olmasının yanı sıra aile kompozisyonlarının bölge ve etnik kökene göre değişiklik göstermesi de, geleneksel aile tipinden uzaklaşılmasının altında yatan nedenler arasında yer alıyor. Yine de araştırma, hangi türden olursa olsun, ailelerin özellikle zor zamanlarda çocuklar üzerinde ‘koruyucu’ bir etkiye sahip olduklarının ve önemli olanın ilişkilerin kalitesi olduğunun altını çiziyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, araştırmada, “Güçlü aileler, geniş ekonomik olanaklara sahip olmasalar bile, yoksulluk gibi dış zorluklara karşı ailelerini koruyabilir” deniliyor ve hükümeti yeni bir aile politikası oluşturmaya zorluyor.

Tek ebeveynli aileler

Çalışmada, 2021 yılı verilerine göre İngiltere'de çocuklu yaklaşık 8,2 milyon aile olduğu ifade ediliyor. Bu ailelerin yüzde 63’ü evli çiftlerden, yüzde 14'ü birlikte yaşayan çiftlerden ve yüzde 23'ü de yalnız ebeveynli ailelerden oluşuyor. Yalnız ebeveynli ailelerin Avrupa'daki ortalamasının ise yüzde 13 olduğu belirtiliyor. İngiltere’de tek ebeveynli ailelerin yaklaşık yüzde 90’ının başında kadınlar bulunuyor.

Araştırmada, etnik kökene göre de önemli farklılıklara yer veriliyor. Araştırmaya göre İngiltere’de yaşayan siyah Karayiplilerin yüzde 57'si ve siyah Afrikalı ailelerin yüzde 44'ü yalnız ebeveynlerden oluşuyor. Beyaz İngiliz aileleri için ise bu oran yüzde 22’lerde seyrediyor. Çalışma, ailelerin finansal sorunlar yaşama olasılıklarına eğildiğinden, tek ebeveynli aileler özel olarak inceleme konusu ediliyor.

Araştırmaya göre, geleneksel aile düzenine en yakın ailelerin ise Asyalı ve Asya kökenli İngiliz aileler olduğu belirtiliyor. Örneğin, Hintli ailelerin yalnızca yüzde 11'i tek bir ebeveyn tarafından yönetiliyor ve bu ailelerin yüzde 87'si ‘evli veya hemcins birlikteliği’ kategorisine giriyor.

Birlikte vakit geçirmek mutluluk getiriyor

Araştırmada, aile ile vakit geçirmek daha fazla refah ile ilişkilendiriliyor ve veriler, haftada en az altı kez birlikte akşam yemeği yiyen ailelerin ebeveynlerinin hayatlarından daha mutlu olduğunu gösteriyor.

Çocuklardan Sorumlu Komisyon Üyesi Dame Rachel de Souza, araştırma sonrası yaptığı konuşmada, hükümetin ailelere odaklanmak için ‘rahat’ davranmaması gerektiğini söylüyor. İngiliz düşünce kuruluşu Policy Exchange’e konuşan Rachel de Souza, “Aileye yatırım, yapabileceğiniz en büyük yatırımdır” diyor.

Herkesi gündeminin merkezine aile konusunu almaya davet eden Rachel de Souza, “Aile düştüğümüzde bizi yakalamak için hep yanımızdadır. Güçlü bir ailenin parçasıysanız, diğerlerini yakalamak için geniş bir ağa sahip olursunuz. Ülke genelindeki aileler için bu kritik anda doğru adımları atmak, gelecek nesiller fayda sağlamak anlamına gelecek ve çocuklarımızın hayatını değiştirecektir” şeklinde konuşuyor.

İngiltere'deki ailelerin üçte ikisi yakıt yoksulluğu çekebilir

 

İngiltere'de anket sonucu enflasyon beklentilerinde artışa işaret etti

 

Goldman Sachs, İngiltere'de resesyon bekliyor

 

İngiltere'den 'düzensiz göçmenler' hamlesi!

 

İngiltere’de evde gebeliğe son verme uygulaması kalıcı oldu

 

İngiltere'de 'Y' ve 'Z' kuşağı kiralık ev bulamıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)