BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGelecek 10 yılda çalışanlarda aranan 10 yetenek----

Gelecek 10 yılda çalışanlarda aranan 10 yetenek

Gelecek 10 yılda çalışanlarda aranan 10 yetenek
23 Ağustos 2022 - 17:15 www.finansgundem.com

Kendinizi geleceğin işverenleri için vazgeçilmez kılmak ister misiniz? İşte başarılı bir kariyer için edinmeniz gereken 10 beceri.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya her güne yeni bir devrimle uyanıyor. Zaman, hiç olmadığı kadar hızlı akıyor. Değişimin hızı giderek artıyor ve çağa ayak uydurmak bir o kadar zorlaşıyor. İş hayatınıza doğrudan etki eden bu gelişmeler, kendinizi geliştirmek için sizi zorluyor. Bu nedenle, iş yerinde vazgeçilmez bir çalışan olmak eskisi kadar kolay olmuyor.

Yazar Bernard Marr’ın Forbes’ta yayınlanan analizine göre, bu rekabetin arasından sıyrılıp başarılı bir kariyer çizmek ve işvereniniz için zor vazgeçilir bir çalışan olmak istiyorsanız artık sadece teknik anlamda değil, birçok yönden kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Bunun için de özellikle dijitalleşen dünyaya uyum sağlamanız, teknolojinin dünyayı nasıl etkileyeceğini anlamanız gerekiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ayrıca, makinelerin yapamayacağı şeyleri yapabilmek için bazı sosyal beceriler geliştirmeniz de elzem hale geliyor. İşte önümüzdeki 10 yıl içinde işverenler tarafından talep edilecek 10 beceri.

Dijital okuryazarlık

Dijital okuryazarlık, dijital dünyada öğrenme, çalışma ve günlük yaşamda gezinme becerilerini kapsıyor. Bu beceriler, cihazları, yazılımları ve uygulamaları güvenle kullanma becerisini içeriyor. Güçlü dijital okuryazarlık becerilerine sahip kişiler, dijital araçları kullanarak kolayca iletişim kurabiliyor, iş birliği yapabiliyor, yeni teknolojileri takip edebiliyor ve gelişmelerin yaptıkları işi nasıl etkileyebileceğini anlayabiliyor.

Veri okuryazarlığı

Çoğu şirket için veriler artık en önemli ve değerli iş varlıklarından biri haline geliyor. Bu da şirketlerin, verileri alabilen, anlayabilen ve etkin bir şekilde kullanabilen kişileri istihdam etmek isteyeceği anlamına geliyor. İş hayatında veri okuryazarlığı, uygun verilere erişebilmek ve bu verilerle güvenle çalışabilmek anlamına geliyor. Veri okuryazarlığını geliştirmek için verilerden anlam çıkarmaya çalışmak ve veriye dayalı içgörüler oluşturup bunları başkalarına iletmek gerekiyor. Veri okuryazarlığı ile size verilen bilgileri körü körüne takip etmek yerine, üzerinde çalıştığınız herhangi bir verinin bütünlüğünü ve geçerliliğini de sorgulayabilmeniz bekleniyor.

Eleştirel düşünme

Sahte haberler, sosyal medya yalanları ve aşırı bilgi yüklemesi çağında eleştirel düşünme, başarı için geliştirilecek en hayati beceriler listesinin başında yer alıyor. Eleştirel düşünmek, meseleleri ve durumları kulaktan dolma bilgiler, kişisel görüşler veya önyargılardan ziyade kanıtlara dayalı olarak analiz etmek anlamına geliyor. Eleştirel düşünme pratiği yaparken, kanıtların geçerliliğini sorgulayabiliyor ve çeşitli durumlarda neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayabiliyorsunuz.

Duygusal zeka

Duygusal zeka, duygularımızı ifade etme ve kontrol etme yeteneğidir. Duygusal yönden zeki bir kişi, duygularının kendi davranışlarını ve etrafındakileri nasıl etkilediğinin farkındadır ve duygularını bu farkındalık doğrultusunda yönetir. Empatinin, yani dünyayı başka birinin bakış açısından görme yeteneğinin, duygusal zekanın önemli bir bileşeni olduğunu ise unutmamak gerekir.

Yaratıcılık

Yaratıcılık, ‘hayali fikirleri gerçeğe dönüştürme eylemi’ olarak tarif edilebilir. Yaratıcılık, özellikle daha fazla rutin görevi makinelere devrettiğimiz için, gelecekteki iş yerlerinde en çok arzu edilen becerilerden biri olacaktır. Yeni fikirler bulmak, problem çözmek, mevcut düzenin ötesini hayal etmek, sorunları bu hayaller doğrultusunda düzeltmek ve işleri daha iyi hale getirmek için yeni fikirler uygulamak gibi yaratıcı düşünme becerileri, geleceğin iş dünyasında daha kritik bir role sahip olacaktır.

İş birliği

Ekipler hibrit çalışanları, tamamen uzaktan çalışanları, yüklenicileri ve projeler ile ekipler arasında mekik dokuyan diğer çalışanları içerecek şekilde geliştikçe, iş birliği ve ekip çalışmasının doğası da değişiyor. Bu değişen ve yeni bir kimliğe kavuşan iş yeri ortamında, meslektaşlarınız ve iş arkadaşlarınızla etkili bir şekilde iş birliği yapabilmeniz ve iletişim kurabilmeniz gerekiyor.

Esneklik

Değişime açık mısınız? Geleceğin iş yerlerinde değişim, bugün olduğundan çok daha fazla itici bir güç olacak. Sürekli olarak gelişen yeni teknolojiler, artan otomasyon, hızla değişen çalışma temposuyla mücadele etmek zorunda kalacağız. Hepimiz sürekli değişim zamanlarında gelişmek için zihinsel esnekliğimizi geliştirmeliyiz. Uyarlanabilirlik yani yeni koşullara uyum sağlama yeteneği, esnekliği geliştirmenin anahtarı olarak öne çıkıyor. Yeni şartlara kolay adapte olabilen insanlar, engellere değil fırsatlara odaklandıkları için açık fikirli, meraklı ve yeni şeyler öğrenmeye istekli oluyor.

Liderlik becerileri

İyi liderlik, diğer insanlardan en iyiyi çıkarmak ve onların gelişebileceklerinden emin olmakla ilgilidir. Ve eğer liderlik becerilerinin yalnızca merdivenin tepesindekiler için gerekli olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Dağıtılmış ekipler, artan çeşitlilik, proje bazlı çalışma ekonomisi ve daha akıcı organizasyon yapıları gibi faktörler, ister bir projeye, ister bir takıma veya tüm bir departmana liderlik ediyor olsunlar, şirket genelindeki her birey için liderlik becerilerinin önemli olacağı anlamına geliyor.

Zaman yönetimi

İster evden ya da bir ofiste tam zamanlı çalışın, ister kendi işinizi yönetin veya bir kuruluş için çalışın, zamanınızı etkili bir şekilde yönetme yeteneği, iş yeri performansınız için oldukça önemlidir. Zaman yönetiminin daha çok çalışmaktan ziyade daha akıllı çalışmakla ilgili olduğunu unutmayın. Zamanlarını yönetmekte usta olan insanlar için fazladan saatler harcamak gerekli değil, hatta zaman kaybıdır. Zaman yönetimini doğru kurgulayabilen insanlar en üretken oldukları zamanı bilirler ve bu zamanı akıllıca kullanırlar. Bu sayede de daha az verimli saatlerinde başka işlere odaklanabilirler.

Etkili zaman yönetimi becerileri geliştirmek, zihinsel sağlığınız için de önemlidir. Zamanınızı etkili bir şekilde yönetebildiğinizde, hayatınızda sizin için en önemli olan şeylere yer açmak için daha iyi bir iş/yaşam dengesi yaratırsınız.

Merak ve sürekli öğrenme

Yaşınız veya sektörünüz ne olursa olsun, yarının iş yerinde başarılı olmak için sürekli öğrenme zihniyetini benimsemeniz çok önemlidir. Merak ve sürekli öğrenme, esnek kalmanıza ve değişimi benimsemenize yardımcı olacak ve aynı zamanda bugün meydana gelen büyük değişikliklere ayak uydurabilmeniz için becerilerinizi taze tutmanızı sağlayacaktır. Başarılı bir kariyer inşa etmek istiyorsanız, büyüme zihniyetini benimseyin ve öğrenme arzunuzu ateşleyin.

Apple çalışanları, uzaktan çalışma esnekliği talep ediyor

 

Patronlar, uzaktan çalışanları yakından izliyor

 

Çalışanların mutluluğundan yöneticiler mi sorumlu?

 

Bumerang çalışanlar

 

İşvereninizle nasıl doğru iletişim kurabilirsiniz?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)