BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGeleceğin yıldızı elektrik olacak----

Geleceğin yıldızı elektrik olacak

Geleceğin yıldızı elektrik olacak
11 Ekim 2016 - 07:11 www.finansgundem.com

GE Enerji'nin Başkanı Steve Bolze, rüzgâr, güneş ve elektrik enerjisinin üretimde öne geçeceğini söyledi. Bolze, Enerji maliyetlerinin yüzde 70 azalacağını açıkladı.

23. Dünya Enerji Kongresi'nde düzenlenen "2060 Senaryoları, Büyük Geçiş" panelinde, GE, SOCAR, IEA, Siemens ve Koç Holding gibi enerjinin önde gelen oyuncuları bir araya geldi. Dünyadaki dijital dönüşümle birlikte fosil yakıtların hızla önemini yitirdiğini bunun yerine maliyetleri düşüren ve havayı daha az kirleten yenilenebilir enerjilerin ön plana çıkacağını belirten yöneticiler, elektrik enerjisine olan talebin hızla artacağına vurgu yaptı.

MALİYET DÜŞECEK
GE Enerji'nin Başkanı Steve Bolze, rüzgâr, güneş ve elektrik enerjisinin üretimde öne geçeceğini söyledi. "Enerji maliyetleri yüzde 70 azalacak" diyen Bolze, petrolün geleceğinin ulaşım sektörüyle yakından ilgili olduğunu belirtti. SOCAR'ın Başkanı Rovnag Ibrahim Abdullayev, "Şu anda en büyük sorun petrol ve doğalgaz fiyatlarının düşük olması. Buna rağmen 45 milyar dolarlık yatırımla büyük projelere imza attık" dedi. IEA Üst Düzey Yöneticisi Fatih Birol ise İstanbul'da 4'üncü köprünün enerji olduğunu söyledi. Enerjide dönüşüm için 2060'a kadar 35-40 trilyon dolarlık yatırım yapılması gerektiğini belirten Birol, "Ekonomiler tek bir ürüne bağlayamaz" diye konuştu.

ENERJİ TALEBİ 2030'A KADAR AZALACAK
Dünya Enerji Konseyi'nin yayınladığı "Büyük Dönüşüm" raporuna göre, kişi başına enerji talebi 2030 yılına kadar azalacak. Enerji talebinin 1970'ten sonra iki katına çıkacağına dair geleneksel öngörülerle çelişen bu tespite göre, teknolojik inovasyon, ülke politikaları ve büyüme beklentilerinin azalması, gelecek 10 yıl içerisinde enerji sektöründe önemli değişikliklere yol açacak. 2060 yılında güneş ve rüzgâr enerjisinin elektrik üretimindeki payı yüzde 20 ila 39 arasında olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)