BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriGeleceğin 6 büyük alternatif kredi trendi----

Geleceğin 6 büyük alternatif kredi trendi

Geleceğin 6 büyük alternatif kredi trendi
20 Ocak 2022 - 18:01 www.finansgundem.com

Pandemi döneminde dijitalleşme hız kazanırken, yeni nesil bankaların ve fintek şirketlerinin de yükselişine tanıklık ettik. Bu süreçte alternatif krediler de gündemde yer edinen başlıklardan bir tanesi oldu. Alan 2022’de de gelişmeye devam edecek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geride bıraktığımız iki yıl hayatın her alanınını değiştirdi. Küresel olarak iş dünyası en büyük darbeyi alırken, sektörler baştan aşağı dönüşmek durumunda kaldı. Küçük, orta ve büyük ölçekli şirketlerin tamamı yeni normale adapte olmaya çalışıyor. Bunun sonucunda özellikle de finansman ve krediler söz konusu olduğunda, birçok şirket yeni alanlara yöneliyor. Forbes’un haberine göre şirket sahipleri ve girişimciler, 2022’de de alternatif kredi çözümlerine yönelmeye devam edecek.

1. Online krediler kalıcı olacak

Online krediler küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin şirketlerini büyütmek için sermaye arayışıyla yalnızca birkaç yıl önce popülerlik kazandı. Bu kredi alanındaki büyüme istikrarlı olsa da, bir miktar yavaş seyretti. Şimdi ise online krediler yeni normalin bir parçası. Küçük işletmeler, girişimciler ve hatta orta ölçekli işletmeler de online kredi çözümlerini benimsiyor. Girişimciler 7/24 erişilebilir hızlı kredi imkanından oldukça memnun.

2. Kişiler arası kredilerin yükselişi

Kişiler arası krediler (P2P) de alternatif kredi alanında yükselen trendlerden bir tanesi. Bu hem tüketici kredileri hem de küçük işletmeler için tasarlanan kredi fırsatları için geçerli. P2P krediler pandemi öncesinde neredeyse bir hayal hatta oldukça belirsiz bir alan olarak görülüyordu. Ancak bugün, P2P kredi seçenekleri sunan birçok platformun ortaya çıkmasıyla birlikte popülerliği artıyor.

3. Otomasyon ve yapay zekaın (AI) rolü artıyor

Özellikle de ‘büyük veri’ ve makine öğrenimi teknolojisinin etkisiyle otomasyon sistemleri ve yapay zeka (AI) 2022’de alternatif kredi sektöründe önemli bir rol oynuyor. Yeni nesil krediler, risk analizlerini gerçekleştirmek için inovatif teknolojilere yöneliyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu kredileri sağlayan şirketler aynı zamanda bu teknolojiler sayesinde kredi kararlarını çok daha hızlı alabiliyor. Bunun sonucunda sektörde müşteri memnuniyeti oranları da yükseliyor.

4. Alternatif kredi sağlayıcılar için yeni bir ikincil piyasa oluşacak

Alternatif kredi paketlerinde yeni bir ikincil piyasanın oluşacağı uzun zamandır konuşuluyor. Bu ikincil piyasada küçük miktarlı krediler bir paket haline getiriliyor ve daha sonra risklerin düşürülmesi için kurumsal kredi kurumlarına satılıyor. Ancak şimdiye kadar buna yönelik bir hamle gerçekleşmedi. İçinde bulunduğumuz dönemde, sektörde bu tür alternatif kredi paketlerine yönelik yeni bir ilgi oluşmaya başladı. Bazı büyük ve geleneksel kredi kurumları, yeni nesil kredi pastasından pay istiyor.

5. Alternatif kredi kurumları çekici yatırım seçenekleri olacak

Yukarıda da bahsedildiği gibi yeni nesil ve alternatif kredi kurumları çok daha hızlı hareket edebiliyor ve yeni teknolojileri çok daha kolay benimseyebiliyor. Bunun yanı sıra, büyük, yavaş geleneksel kurumlara kıyasla iş dünyasının yeni normalinde yolunu daha kolay bulabiliyor

Geleneksel kredi kurumları, bu eksikliklerini fark etmeye başladı ve 2022 yılında buna yönelik hamleler gerçekleştirecek. İş dünyasında birçok kişi alternatif kredi operasyonlarının, önde gelen büyük yatırımcılar için oldukça çekici yatırım fırsatları olacağını düşünüyor.

6. Bankalar alternatif kredi gruplarıyla işbirlikleri kuracak

Büyük bankalar ve geleneksel kredi kurumları, alternatif finansman seçenekleri sunan şirketleri satın almakla ilgilenmiyor olsa da, bu şirketlerle işbirlikleri kurmaya yönelecek. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi bankaların iş modellerini düzenlemeler nedeniyle hızlı bir şekilde dönüştüremiyor olması. Buna rağmen, bu çözümlerin bazılarını müşterilerine sunabilmek istiyorlar.

Banka fintek işbirlikleri neden yürümüyor?

 

Wall Street devleri artan maliyetleri dengeleyebilecek mi?

 

Uzaktan çalışma Lloyds’a ofis binasını kaybettirebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)