BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGedik Yatırım'a AA- not----

Gedik Yatırım'a AA- not

Gedik Yatırım'a AA- not
11 Mart 2013 - 11:59 www.finansgundem.com

JCR-Eurasia Rating, Gedik Yatırım A.Ş. ve İştiraklerini Konsolide olarak yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirdi

JCR-Eurasia Rating, Gedik Yatırım A.Ş. ve İştiraklerini Konsolide olarak yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notunu “AA-(Trk)”, görünümünü “Stable” olarak belirledi.
Yaygın, kaliteli ve komple hizmet anlayışı ile temel hedefi, Türk Sermaye Piyasasının gelişimine katkı sağlamak olan GEDİK Yatırım, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR-Eurasia Rating’e, rating ölçümü yaptırdı.
JCR Eurasia Rating, “Gedik Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş ve İştirakleri” ni konsolide olarak yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ‘AA- (Trk)’ görünümünü ise ‘Stable ’ olarak belirledi. Diğer taraftan, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Yerel Para Notları Ülke Notu tavanı olan ‘BB’ olarak belirlendi. Diğer notlarla birlikte detaylar:
Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu: BB /(Stabil görünüm)
Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu: BB /(Stabil görünüm)
Uzun Vadeli Ulusal Notu: AA-(Trk) /(Stable görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu: B /(Stabil görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu: B /(Stabil görünüm)
Kısa Vadeli Ulusal Notu: A-1+(Trk)/(Stabil görünüm)
Desteklenme Notu: 2
Ortaklardan Bağımsızlık Notu:AB

JCR Eurasia Rating raporunda; Gedik Yatırım’ın özellikle iç kaynaklarındaki artışa dayalı olarak son dokuz yıllık süreçte sektörün iki katı üzerinde büyüme gösterdiği, aktif ve öz kaynak karlılığı açısından gösterdiği performansın sektör ortalamalarının üzerinde olduğu, yüksek likidite ve sermaye yeterlilik tabanına sahip, mevcut sermayeleşme düzeyi ile ek sermaye ihtiyacı duymadan daha fazla büyüme imkânına sahip olduğu, müşteri tabanı ve işlem hacminin yarattığı içsel kaynaklarının artan sürekliliği sayesinde, mevcut borçlarını ve planlanan boyuttaki borçlanma aracı ihraçlarını zamanında ödeyebilecek nakit ve fon üretim gücüne sahip olduğu belirtildi.
GEDİK Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan TOPAÇ açıklamasında “Sermaye Piyasalarında 21 yıldır faaliyet gösteren bir aracı kuruluş olarak rating ölçümü yaptırmak iş planlarımız içerisinde yer alıyordu. Şubat ayında gerçekleştirdiğimiz tahvil ihracı bu süreci hızlandırmış oldu. Almış olduğumuz not, Gedik Ailesi olarak bizi çok gururlandırdı. Özellikle yatırımcı güveni olmak üzere, bundan sonraki tüm projelerimiz için çok önemli bir referans çalışma olacaktır.” dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)