BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGece rekor tazeleyen kurlarda son durum----

Gece rekor tazeleyen kurlarda son durum

Gece rekor tazeleyen kurlarda son durum
01 Aralık 2021 - 08:01 www.finansgundem.com

Faiz indirimlerine devam edileceği mesajları sonrası dün akşam 13,96 ile rekor tazeleyen dolar/TL, bu sabah 13,55 civarında, 15,70'in üzerine çıkan euro/TL ise 15,40 dolaylarında seyrediyor. PMI verileri izlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Faiz sebep, enflasyon neticedir. Faizi şu anda düşürüyoruz ve enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz" açıklamaları sonrası yeni bir rekorla 13,96 seviyesine kadar yükselen dolar/TL 14 sınırından dönerken, gece boyu 13 liranın üzerinde dalgalandı. Bu sabah saatlerinde 13,50-13,60 bandında değerleniyor.

Euro/TL ise 15,72 ile rekor tazeledikten sonra bu sabah 15,35-15,45 bandından işlem görüyor.

08.00 itibarıyla dolar/TL 13,5626, euro/TL de 15,3771 seviyesinden işlem gördü.

Global piyasalarda Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri gün boyu takip edilecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kur-faiz-enflasyon sarmalında yaşamayacağız. Yatarımı, üretimi engellemelerine müsaade etmeyeceğiz, büyümeyi istikrarsız hale getirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Biz bu sarmaldan çıkacağız. Bu tezgâhın bozulmasını istemeyenler kur manipülasyonu ile bizi yeniden bu oyuna çekmek istiyorlar. Küresel finans çevreleri ve içerideki işbirlikçileri bunu başaramayacaklar” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omikron varyantının Türkiye’de görülmediğini, ağırlıklı olarak Delta varyantı görüldüğünü bildirdi.

BioNTech CEO'su Uğur Şahin, BioNTech ve Pfizer'ın Kovid-19'a karşı geliştirmiş oldukları aşının yeni varyant Omikron'un herhangi bir ağır hastalık yapmasına karşı güçlü koruma sunmasının büyük olasılık olduğunu söyledi.

Oxford Üniversitesi, Kovid-19 için geliştirilmiş aşıların yeni varyant Omikron'a karşı koruma sağlamadıklarına yönelik bir kanıt bulunmadığını bildirdi.

Japonya'da imalat sektörü aktivitesi artan üretim ve siparişlerin etkisiyle Kasım ayında yaklaşık 4 yılın en hızlı büyümesini yaşadı.

Fed Başkanı Jerome Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Aralık ayı toplantısında varlık alımlarının azaltılmasına hız verilmesini tartışmalarını beklediğini söyledi.

Çin'de özel sektörün hazırladığı imalat sektörü PMI bastırılmış talebin, düşen istihdamın ve yüksek fiyatları etkisi ile imalat sektörü aktivitesinin daraldığına işaret etti.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Yönetim Kurulu üyesi Seiji Adachi, Japon Yeni'nde son dönemde yaşanan değer kaybının denizaşırı piyasalardan elde edilen şirket karlarını artırarak ülke ekonomisine fayda sağladığını savundu.

YURT İÇİ GÜNDEM

Ayın ilk günü yurt içinde her zaman olduğu gibi İstanbul için perakende satış rakamları takip edilecek. İstanbul'da Ekim ayında perakende satışlar aylık yüzde 3,29, yıllık yüzde 20,76 artış göstermişti (12.00).

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplanacak (14.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yine her ayın ilk günü açıklanan imalat sektörü PMI verileri günün erken saatlerinden başlayarak, akşam saatlerine kadar sırasıyla ekranlara düşecek. Türkiye için İSO İmalat Sektörü PMI geçen ay 51,2 seviyesinde açıklanmıştı (10.00). Türkiye dışında 36 ülke ve bölge için PMI rakamlarının gelmesi bekleniyor.

Avrupa'da PMI verileri dışında çok öne çıkan bir veri bulunmuyor. İngiltere'nin 18, Almanya'nın 5 yıllık, Yunanistan'ın 26, Avrupa Komisyonu'nun 3 ve 6 haftalık bono ihaleleri takip edilecek.

ABD'de istihdam verilerinin öncüsü olarak kabul edilen ADP özel sektör istihdam rakamları gelecek (16.15). Özel sektör istihdamı bir önceki ay 571 bin artış göstermişti. İnşaat harcamaları, ISM PMI (17.00) ve DoE petrol stokları (18.30) ABD'de izlenecek diğer veriler olacak.

ABD'de 'Bej Kitap(Beige Book)' raporu açıklanacak (22.00).

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Truman01 Aralık 2021 10:32

    Zengini zengin yapan faiz asla olamaz faiz günümüzün ekonomik gercegidir faiz faiz olmasa dünyada hiçbir işlem yapılamaz aslolan doğru yolda kullanımıdır normal olmayan zenginlikte zengini zengin yapan hırstır hırsızlıktır yolsuzlukların denetlenmemesidir gelir dağılımındaki eşitsizliklerdir faizle gelen zenginlik günah keçisi yapılıp asla bu yapılanlarla eşit tutulamaz faizle kazanılan kazanç bunların yanında helalin helalidir