BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazze'ye operasyon yaptı----

Gazze'ye operasyon yaptı

Gazze'ye operasyon yaptı
13 Temmuz 2013 - 07:24 www.finansgundem.com

Mısır ordusu, Gazze'de operasyon yapmak için İsrail'den izin aldı

Mısır'da ordunun yönetime el koyarak seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden uzaklaştırmasının ardından Sina Yarımadası'nda çatışmalar devam ederken, Mısır ordusuna ait helikopter Gazze hava sahasında operasyon yaptı.
Mısır silahlı kuvvetlerine ait bir askeri helikopterin, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kenti ve Refah şehri üzerinde alçak uçuş gerçekleştirdiği bildirildi.
AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, Mısır'a ait bir askeri helikopter gece saat 02: 00 civarında Mısır sınırındaki tünellerin bulunduğu bölge üzerinde yaklaşık bir saat süreyle alçak uçuş gerçekleştirdi.
Görgü tanıkları askeri helikopterin, Mısır sınırındaki tüneller bölgesi, Brezilya, es-Selam, el-Berahime, Tel es-Sultan ve el-Cenine mahallelerinin yanısıra Refah kentindeki İsrail işgalden kurtarılmış Yahudi yerleşim birimleri üzerinde alçak ve yavaş uçuş yaptığını ifade etti.
Askeri helikopterin Han Yunus'un batısındaki el-Muasker, el-Mevasi, sahil şeridi, Kizan en-Neccar, Abu Raşvan bölgelerinin yanı sıra, İsrail işgalinden kurtarılmış Mirac Yahudi yerleşim birimi, diğer mahalleler ve Salahaddin caddesi üzerinde de alçak uçuş yaptığı belirtildi. -
Gazze’ye operasyon için İsrail’den izin aldı
Sina'daki çatışmalardan dolayı bölgede bulunan Mısır ordusuna ait Apaçi helikopterinin bugün Gazze hava sahasını ihlal ettiği bildirildi. Camp David Anlaşması'ndan dolayı bölgede sınırlı sayıda asker bulundurması gereken Mısır'ın operasyon yapmak için İsrail'den izin aldığı iddia edildi.
İsrail medyası da bugün Gazze hava sahasını ihlal eden Mısır helikopterinin ihlalinin İsrail'in bilgisi dahilinde gerçekleştirdiğini ileri sürdü.
Helikopterle bildiri dağıttılar
Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te görevden alınmasından sonra Sina'da 22 saldırı olayı yaşanırken, bu olaylarda çoğu güvenlik görevlisi 13 kişi hayatını kaybetti.
Bugün Mısır ordusuna ait helikopterlerle Kuzey Sina'da başta Bedevi kabilelerinin yaşadığı çöl olmak üzere El Ariş, Refah ve Ebu Zuveyde kent merkezlerine bildiriler atıldı.
"Sina'nın dürüst çocukları" cümlesi ile başlayan bildiride, bölgede bulunan Mısır Ordusu'na bağlı birliklerin Sina'daki halkın korunması amacı ile olduğu kaydedilerek, Mısır ordusuna yardımcı olunması istendi.
Halka güvenlik uyarısı yapılan bildiride, bölge halkının mecbur olmadıkça gece yolculuğu yapmaması, plakasız araçlara dikkat edilmesi ve plakasız araçlarla seyahat edilmemesi istendi. Ordu bildirisinde, bölgede şiddete müsamaha gösterilmeyeceği vurgulanarak, ruhsatsız silah taşımanın kanunsuz davranış olduğu hatırlatılarak "Bölgedeki silahlı faaliyetlere müsaade etmeyeceğiz" denildi.
 
 
 
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Byk13 Temmuz 2013 21:22

    Başbakanda gazze gitmek için israilden ve ABD'den izin bekliyor. Kaç ay oldu gazzeye gidemedi.

  • Gözlem13 Temmuz 2013 20:53

    Dakka bir gol bir. Artık İsrail sana yardım filan etmez. Tam tersi İsrail sınırında kadar gidip broşür atacaktın. O zaman kahraman olurdun, İsrail de seninle uğraşmamak için desteklerdi. İsrail'i tanıyan yok. Adamlar onlarla uğraşanlara yardım ediyor.

  • Realist13 Temmuz 2013 19:42

    Mısır medeni bir ülkeydi, nasıl bu hale düştü anlama mümkün değil. Önce halkı cahil bırakıyorlar sonra uyanınca sopa ile bastırıyorlar. Firavunlar zamanındaki adalet bile bence kalmamış.

  • mehmet13 Temmuz 2013 19:30

    bunun hesbını mısır halkına verecek

  • .13 Temmuz 2013 07:46

    bildim bileli Mısır eşittir=a.b.d. mğttefiği yani eee mecburrrrrrrrrrrrrr .... biz ise baımsız kimsede emir almayan yanlız kurt :D ... yani mısırı eleştirebilirsiniz, iş birlikleri için... bize bakmayın biz Türkiye one minute :D o bakımdan eleştiri kabul edilemez... bizim emir verdiğimiz ülkeler ise rusya ve abd...