BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazze'den İsrail'e 130 roket fırlatıldı----

Gazze'den İsrail'e 130 roket fırlatıldı

Gazze'den İsrail'e 130 roket fırlatıldı
12 Mayıs 2021 - 22:13 www.finansgundem.com

İsrail’in hava saldırısı ile Gazze’de bulunan çok katlı bir binayı vurması üzerine Gazze’den İsrail’e roket saldırısı ile karşılık verildi. 130 füzenin fırlatıldığı saldırı sonrası İsrail tarafında sirenlerin çaldığı duyuldu

İsrail düzenlediği hava saldırısı ile Gazze’de bulunan çok katlı El-Şuruk Kulesi’ni vurmuş, saldırının ardından bina tamamen yıkılmıştı. İsrail saldırısına Gazze Şeridi’nden roket saldırısı ile karşılık verilmesi sonucu roketlerden birinin Sderot’ta bir binaya isabet etmesi sonucu 1’i ağır toplam 7 kişi yaralandı. Yaralılar arasında 6 yaşındaki bir çocuğun olduğu bildirilirken, roketlerden birinin ise Aşkelon’da bir eve isabet etmesi sonucu yangın çıktı.

AŞKELON'DA 14 BÖLGEYE ROKET DÜŞTÜ
 
Polis tarafından yapılan açıklamada, Aşkelon’da 14 bölgeye roket düştüğü ve Sha'ar Hanegev bölgesinde ise boş bir anaokuluna roket isabet ettiğini açıkladı.

İSRAİL'E 130 ROKET FIRLATILDI
 
Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail’e yönelik düzenlenen son saldırıda 130 roket fırlatıldığı bildirilerek, saldırının Gazze’deki çok katlı binaya yapılan saldırıya misilleme olduğu kaydedildi.

İSRAİL'DE TOPLAM CAN KAYBI 6

İsrail’e düzenlenen roket saldırılarında can kaybı 8’e yükseldi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada ise Gazze Şeridi yakınlarında anti-tank füzesi ile vurulan araçta bulunan 21 yaşındaki Omer Tabib’in hayatını kaybettiği aktarıldı.

FİLİSTİN'DE CAN KAYBI 56

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne devam eden İsrail hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 14'ü çocuk 5'i kadın toplam 56’ya, yaralı sayısının ise 335’e yükseldiği bildirilmişti.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, İsrail ve Filistin arasındaki gerilime değinerek, “AB, çocuklar da dahil olmak üzere çok sayıda sivil ölüm ve yaralanmadan dolayı endişe duyuyor. Tüm çabalar sivil kayıpları önlemeye ve gerilimi azaltmaya yönelik olmalıdır" dedi.

ABD'DEN TEL AVİV'E UÇUŞLAR İPTAL

Uçuş takip platformu FlightAware'in verilerine göre, United Airlines, Delta Air Lines ve American Airlines'ın çarşamba ve perşembe ABD'den Tel Aviv'e olan uçuşları iptal edildi.

United Airlines ve Delta Air Lines şirketlerinin sözcüleri, söz konusu uçuş iptallerini doğrularken, şiddetin arttığı İsrail'deki durumu izlediklerini belirtti.

ABD BÖLGEYE ELÇİ GÖNDERİYOR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki Yakın Doğu İşleri Bürosunda İsrail ve Filistin İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Hady Amr'ın şiddetten bir çıkış yolu bulmak için İsrailli ve Filistinli liderlerle görüşeceğini açıkladı. Blinken, İsrail saldırılarında öldürülen Filistinli çocukların görüntülerinin "üzücü" olduğunu ifade ederek, "Orada gördüklerimiz hakkında derinden endişeliyiz. Herhangi bir sivil can kaybı trajedidir” dedi.

ABD ve İsrail arasında Filistin trafiği

Erdoğan, söylediği bir sözü işaret etti: Haklılığına hep beraber şahitlik ettik

İsrail'in sömürgeleştirme politikası Orta Doğu'nun güvenliğine tehdit

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş13 Mayıs 2021 08:30

    Var mı 1 tane israil tarafında yaralı hepsi hikaye şu mubarek gün Hamas arkasında bile israil vardır. O kadar parayla herşeyi dizayn ediyorlar. Sağlam iradeli yoneticiler lazım.

  • Öztürk12 Mayıs 2021 23:04

    Rabbim bu İsrail ve yandaşlarını bildiği gibi yapsın inşaallah

  • ky tırt12 Mayıs 2021 23:02

    yalandan savaşıyorlar. Netanyahu içeride kıçını kurtarmak için, hamas da kendi liderlik savaşı için ugraşıyor. Olan gariban halka oluyor. yazık günah artık çocuklar ölmesin. Yeter yaw. Kaç yıl daha çatışmalar sürecek. siha göndersek filistine olmaz mı.