BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazprom'dan gaz tedariki açıklaması----

Gazprom'dan gaz tedariki açıklaması

Gazprom'dan gaz tedariki açıklaması
27 Aralık 2021 - 16:11 www.finansgundem.com

Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, Rusya'nın Avrupa'ya kasıtlı olarak yeterli gaz tedarik etmediğine dair iddiaların asılsız olduğunu vurguladı.


Rossiya 24 televizyonuna demeç veren Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, "Rusya ve Gazprom'a yöneltilen, Avrupa pazarına kasıtlı olarak yeterli miktarda gaz tedarik etmediklerine ilişkin tüm iddialar asılsız, kabul edilemez ve yalan. Diğer bir ifadeyle, bunlar bir çuval dolusu yalan" ifadelerini kullandı.

Gazprom'un mevcut sözleşmelerin koşulları dahilinde Avrupa'ya ek gaz kapasiteleri sunmaya hazır olduğunun altını çizen Kupriyanov, bu tedariklerin maliyetlerinin spot pazar fiyatlarından düşük olacağını vurguladı.

Batı Avrupa'daki tüm sorunların Avrupalılar tarafından çıkarıldığını ve onların bundan dolayı Gazprom'u suçlamaması gerektiğini kaydeden Kupriyanov, Almanya ve Fransa gibi bazı ülkelerin 2021 yılı sözleşmesinde öngörülen kapasiteleri aştığını ancak ek tedarik talebinde bulunmadığına dikkat çekti.

Geçen hafta Gazprom, Yamal-Avrupa boru hattı üzerinden Avrupa'ya doğalgaz akışını bir kez daha durdurmuş ve Avrupa'da gaz fiyatlarında yeni zirve yaşanmıştı.

Yıllık basın toplantısında Gazprom'un geçen hafta Yamal-Avrupa boru hattında kapasite rezerv etmediğini, zira alıcılardan talep gelmediğini belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, "Şu anda Yamal-Avrupa hattındaki gaz, Almanya'dan Polonya'ya geri pompalanıyor, ardından Ukrayna'ya gönderilebilir. Bu da, Avrupa'da gaz açığına ve fiyatların yükselmesine yol açıyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.(Sputnik)

BOTAŞ'ın ucuz gaz zararını kim karşılayacak?

 

Gazprom gaz akışını durdurdu, fiyatları rekor kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)