BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazprom: Türkiye'de bir gaz dağıtım merkezi kurulabilir----

Gazprom: Türkiye'de bir gaz dağıtım merkezi kurulabilir

Gazprom: Türkiye'de bir gaz dağıtım merkezi kurulabilir
12 Ekim 2022 - 16:30 www.finansgundem.com

Aleksey Miller, Rus doğalgazının sevkiyatı için Türkiye’nin Avrupa Birliği sınırında bir gaz dağıtım merkezi oluşturmayı değerlendireceklerini kaydetti.

Rus enerji devi Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Kuzey Akım boru hatları üstünden iletilemeyen Rus gazının Avrupa’ya başka nasıl bir yolla transfer edilebileceğine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Rusya Enerji Haftası konferansının genel oturumunda konuşan Miller, “Gazprom, yeni gaz transfer tesisleri inşa etmeye teknik olarak hazır. Bir dağıtım merkezi oluşturulmasına gelince, AB ile Türkiye sınırında bir gaz ticaret alanı oluşturulması konusunu kuşkusuz ki değerlendirmemiz gerek.” dedi.

Miller'ın söz konusu açıklaması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in düzenlenen sabotajlar nedeniyle çalışmaz hâle gelen Kuzey Akım boru hatları üzerinden transfer edilemeyen gazın Türkiye üstünden Avrupa’ya iletileceğini söylemesini izledi.

Putin, Rus gazının Baltık Denizi’nden geçirilerek Kuzey Akım hatlarına iletilmesi yerine gazın Karadeniz üzerinden Türkiye’ye iletileceğini ve Türkiye’nin AB sınırında oluşturulacak bir gaz dağıtım merkezi üzerinden de Avrupa ülkelerine sevk edilebileceğini kaydetmişti. (Sputnik)

Putin: Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurabiliriz

  

Putin'in doğalgaz teklifine Türkiye'den ilk yanıt: Teknik açıdan mümkün

 

Bakan Dönmez: Avrupa ülkeleri gaz talepleri için ülkemizle yoğun temasta

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)