BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazprom İtalyan Eni’ye de akışı durdurdu----

Gazprom İtalyan Eni’ye de akışı durdurdu

Gazprom İtalyan Eni’ye de akışı durdurdu
03 Ekim 2022 - 11:43 www.finansgundem.com

Gazprom, İtalyan enerji şirketi Eni’ye Avusturya üzerinden gaz tedarikini durdurduğunu doğruladı

Rus devlet enerji şirketi Gazprom’un Avusturya üzerinden İtalyan Eni’ye gerçekleştirilen gaz tedarikini durdurduğu kaydedildi. Avusturya üzerinden gaz tedarikinin durdurulmasının bu ülkenin enerji regülatörünün değişmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Gazprom’un İtalyan Eni’ye gaz tedarikini durdurmasının sebeplerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Rus gazının Gazprom Export ile yapılmış anlaşmalar ile Avusturya toprakları üstünden tedariki, Avusturya’nın operatörünün gaz transferi için yapmış olduğu yeni görevlendirmeyi doğrulamayı reddetmiş olması sebebiyle durdurulmuştur. Bu durum Avusturya’da eylül sonunda gerçekleştirilen regülatör değişiminden kaynaklanmaktadır” denildi.

Gazprom yetkilileri, ‘Avusturya üstünden İtalya’ya gerçekleştirilen gaz tedarikinin nasıl sürdürüleceği konusunda İtalyan alıcılar ile bir çözüm üstünde çalıştıklarını’ belirtti.

Daha önce İtalyan enerji şirketi Eni, Avusturya üstünden gaz tedariki gerçekleştiremiyor olması nedeniyle şirkete gaz tedarikini durdurduğu konusunda, Gazprom’un kendilerini bilgilendirdiğini duyurmuştu.

İtalya’ya giden Rus gazının çoğu, Trans-Avusturya Doğalgaz Boru Hattı üzerinden Ukrayna topraklarından da geçerek bu ülkeye tedarik ediliyor.

Avusturya’nın enerji regülatörü E-Control’ün gaz tedariki konusunda bazı yeni kuralları cumartesi günü yürürlüğe koyduğu biliniyor.

Eni, gaz akışının yeniden başlaması için Gazprom ile görüşüyor

İtalyan Enerji şirketi Eni'nin İtalya'ya Rus gazı akışının Avusturya üzerinden yeniden başlamasını bağlamak için Gazprom ve Gas Connect Avusturya ile görüşmeye başladığı bildirildi. 

Eni sözcüsü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Avusturya üzerinde İtalya'ya gaz sevkiyatı için potansiyel seçenekleri araştırmakta olduğunu vurguladı. 

Eni, pazar günü yaptığı açıklamada Avusturya üzerinden gelen Rus gazının sıfıra indiğini belirtmişti. Gazprom ise sevkiyatın aksamasına neden olarak Avusturya'daki düzenleme, denetim değişikliklerine işaret etmişti.

Gazprom yatırımlarını yükseltti

 

Gazprom, Sibirya’nın Gücü doğalgaz boru hattını bir hafta kapatacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)