BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGaziantep'ten rekor ihracat----

Gaziantep'ten rekor ihracat

Gaziantep'ten rekor ihracat
24 Mayıs 2021 - 09:59 www.finansgundem.com

Gaziantep ihracatı 4,5 ayda 3,5 milyar doları geçti

Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 5'inci kenti olan ihracatın lokomotif şehirlerinden Gaziantep'in 4,5 aydaki ihracatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 36,3 artarak 3,5 milyar doları da geçmesiyle kent, önemli bir başarıya imza attı.Bu yıl 9 milyar doları da geçerek tüm zamanların ihracat rekoru kırması beklenen kentin ihracatı her ay artarak ülke ihracatına önemli katkılar sağlarken,

Halı sektörü 4,5 ayda yüzde 54,6 artış ve 850 milyon dolarlık ihracatla kentin parlayan yıldızı oldu. Geçtiğimiz yıl Gaziantep, yüzde 6,1 artışla toplam 7,94 milyar dolarlık ihracatla rekor kırmıştı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ni ve kentteki ihracat ailesini ziyaret eden Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, "Üreterek, istihdam ve katma değer sağlayarak, ihracatımızın artmasında, ülkemizi geleceğe taşınmasına Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve özellikle Gaziantep önemli katkıda bulunmaya devam ediyor. İnşallah yıllık ihracat hedefimiz olan 184 milyar dolardan çok daha yüksek rakamlara, 200 milyar dolarlara kentimizin de büyük katkılarıyla birlikte, yakın zamanda ulaşacağız. Tüm bu başarıların arkasında, büyük bir emek yatıyor.Geçtiğimiz yıl halı ihracatında dünya ikincisiydik.Bu yıl inşallah birinci olmayı hedefliyoruz" dedi.

Türk ihracatçısı, pandemi sebebiyle küresel ticarette yaşanan daralmaya rağmen her ay yeni rekorlar kırarak tarihi başarılara imza atıyor. Olağan dışı şartlara hızla uyum sağlayarak ihracatta V tipi toparlanmayı gerçekleştiren ihracat ailesi, 218 ülke ve bölgede Türk bayrağını dalgalandırdı. 2021'in ilk dört ayında ihracat, yüzde 33,1'lik artışla 68 milyar 752 milyon dolara ulaşma başarısı gösterdi.Türk ihracatçının, bu yılın ihracat hedefi olan 184 milyar doları da geçerek, 200 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 61 ihracatçı birliği, 27 sektör ile 100 bin ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) de ihracat hedefine ulaşmak ve 'Made in Türkiye' markasını dünyanın dört bir köşesinde güçlendirmek amacıyla çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Borsada iç dinamikler ve hisse bazlı hareketler ön planda

VİOP'ta endeks kontratı haftaya düşüşle başladı

Yabancı portföyündeki Türk hisseleri

Müftüoğlu açıkladı! BioNTech aşısı hakkında bilinmeyenler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)