BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGaziantep'te çiğ süte zam!----

Gaziantep'te çiğ süte zam!

Gaziantep'te çiğ süte zam!
12 Ekim 2022 - 14:18 www.finansgundem.com

Gaziantep'te çiğ süt fiyatı USK'nın açıkladığı rakamın üstüne çıktı

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, çiğ inek sütünün litre fiyatının yüzde 20 arttırarak, 15 Ekim'den itibaren 9.00 TL'ye çıkaracaklarını söyledi.

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, "Gaziantep’te şu anda küçük aile işletmelerinden litresini 7.50 TL'den toplamış olduğumuz 1 litre soğutulmuş çiğ inek sütü fiyatını yüzde 20 arttırarak 15 Ekim'den itibaren net 9.00 TL'ye çıkarıyoruz" açıklamasında bulundu.
"Bu rakama nakliye ve 50 kuruşluk devlet desteği dahil değildir. Devlet desteği ve nakliye bedeli de eklendiğinde söz konusu fiyat 10.00 TL'nin üzerine çıkmaktadır. Bu rakam bu gün itibarıyla Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakamdır." 
Türkman ayrıca "Birliğimizin süt topladığı işletme büyüklükleri 1 ile 25 baş arasındaki hayvancılık işletmeleri, yani en küçük aile işletmeleri olduğu dikkatiyle bakılırsa fiyatın daha da anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Bu fiyatla damızlık inek kesiminin bir miktar da olsa azalacağını ve süt üretiminin artmasına katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Yeni fiyatın üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt tavsiye fiyatına yüzde 13.3 zam yaparak, 14 Ekim itibarıyla üreticinin eline litre başına net 8,5 lira geçecek şekilde belirlendiğini aktarmıştı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de 50 kuruşa çıkarılan çiğ süt destek primi ile üreticinin eline litre başına net olarak en az 9 TL geçeceğini açıklamıştı. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)