BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGaziantep'te belediyeye rant mektubu: 'Arsamı verin'----

Gaziantep'te belediyeye rant mektubu: 'Arsamı verin'

Gaziantep'te belediyeye rant mektubu: 'Arsamı verin'
04 Ekim 2022 - 07:44 www.finansgundem.com

İddiaya göre Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin istimlak ettiği arazilerden rant sağlandığı gerekçesiyle bazı vatandaşlar arsalarını geri almak için belediyeye mektup yazdılar.

İddiaya göre Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Yeşil alan yapacağız diyerek istimlak edilen bazı arsalara mütahitlerin bina yapması üzerine vatandaşlar 'arsamı verin' diyerek mektup yazdılar. Sözcü'den Veli Toprak'ın konuyla ilgili haberi şöyle:

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin, AKP'li Başkan Fatma Şahin'e mektup yazarak arsasını istedi.

Bu yerleri toplulaştırma ve yeşil alan yapacağız, belediye yararına diyerek aldınız ama yandaşınıza sattınız. Yeşil alan diye istimlak edip rant sağladınız. Benim de arsam var geri verin, parasını faizi ile ödeyeceğim''

 Bilgin, 1.200 ve 209 metrekare iki ayrı arsasının istimlak edildiğini ve ranta kurban gittiğini belirterek yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlattı:

“Karşıyaka Münifpaşa Mahallesi'ndeki 174 ve 124 parseldeki yerlerimi toplulaştırma ve yeşil alan yapma gerekçesiyle istimlak ettiniz. Ama yandaşınız müteahhit M.Y.'ye sattınız. Müteahhit bir daireyi 1 milyon 650 bine, dükkanı ise 4 milyona satışa sunuyor. Belediyeler rant sağlama yeri değildir. Açtığım dava devam etmektedir. Bu haksızlık ve adaletsizliği önlemenizi rica ediyorum.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)