BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGazete patronu 1 yatırdı 4 kazandı----

Gazete patronu 1 yatırdı 4 kazandı

Gazete patronu 1 yatırdı 4 kazandı
01 Temmuz 2021 - 16:09 www.finansgundem.com

Daily Mirror gazetesinin eski sahibi milyarder Richard Desmond, medya sektöründen 4 kat para kazanarak ayrıldı. Eski medya patronu gayrimenkul alanındaki yatırımlara ağırlık veriyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'nin Daily Express ve Daily Star gazetelerinin eski sahibi milyarder Richard Desmond, dev medya grubuna yaptığı yatırımlardan dört yıldan kısa bir sürede %213 getiri elde etti.

Bloomberg’in haberine göre, Desmond yatırım şirketi Northern & Shell aracılığıyla bu yıl medya şirketi Reach Plc’nin yaklaşık %8’lik hissesinin satışından 62,5 milyon sterlin (86,5 milyon dolar) getiri elde etti. İngiliz milyarder 2018’de Daily Mirror gazetesinin ana şirketinden hisse alımı yaptığında yatırımı 20 milyon sterlin değerindeydi.

Londra merkezli firma 2020 bilançosunda, Northern & Shell'in medya şirketinin hissedar olarak kalmayı amaçladığını, ancak Reach Plc'nin hisse fiyatındaki önemli bir artış gerçekleşmesinin ardından stratejik bir karar alarak hisse senedinde satışa geçtikleri belirtildi.

Reach sözcüsü, Northern & Shell temsilcisi konuyla ilgili açıklama yapmadı.

69 yaşındaki milyarderin hisse satışı, 20 yıldan uzun süredir içerisinde bulunduğu medya sektöründen çekildiği anlamına geliyor. Desmond, bir süre yetişkin dergileri yayınlamasının ardından, 2000 yılında Express Group’u 125 milyon sterline satın alarak medya patronu olmuş on yıl sonra da Channel 5'ı satın almıştı.

Hisseler ikiye katlandı

Desmond, 2014 yılında Channel 5'ı yaklaşık 450 milyon sterline satmıştı. Milyarder yatırımcı dört yıl sonra o zamanki ismi Trinity Mirror olan Reach hisselerini 126,7 milyon sterline satın almış ve şirketin en büyük dördüncü hissedarı haline gelmişti.

London merkezli medya şirketi Reach’in hisseleri CEO Jim Mullen’ın yatırımcıların abonelik stratejisi önerilerine sıcak yaklaşmasının ardından bu yıl iki katına kadar yükseldi. İngiliz yatırım bankacılığı şirketi Peel Hunt Analisti Malcolm Morgan’a göre hisselerdeki yükseliş firmanın abonelik yöntemi sayesinde okuyucuları hakkında daha fazla veri toplayabilmesi ve dijital satış imkanlarını iyileştirme potansiyeli sayesinde gerçekleşti.

Morgan açıklamasında, medya şirketlerinin basılı yayın organları tarafında acımasız bir düşüşe maruz kalmaya devam ettiğini söyledi. Ancak analiste göre Reach’in yeni yönetim ekibi altında dev medya şirketi Kovid-19’un etkisine rağmen açıkça işe yarayan bir dijital yayın stratejisi yürütüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre firmanın İngiltere piyasa düzenleyicisi kurumu FDA’e verdiği raporda, Desmond Reach hisselerini ilk olarak Ocak boşaltmaya başladığı belirtiliyor. Açıklanan raporlara göre milyarder 9 Haziran itibariyle üç satış daha bildirdi.

Şimdilerde daha çok gayrimenkul yatırımlarına odaklanan milyarder yatırımcı ayrıca mevcut lisansı 2023'te sona erdikten sonra İngiltere'nin ulusal piyango işletmesini yürütmek için teklif yapmayı planlıyor. 1,3 milyar dolarlık kişisel serveti bulunan Richard Desmond, geçtiğimiz yıl Doğu Londra’nın yeniden yapılandırılması projesine onay veren İngiltere İskan Bakanı Robert Jenrick’le olan ilişkileri sebebiyle tartışmaların odağındaydı.

Medya patronunun eşi sahtekar çıktı

 

Kripto milyarderi boğularak öldü

 

İngiltere Maliye Bakanı 'güçlü finans merkezi' sözü verecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)