BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGaz faturasını 'sayaç' düzenlemesi----

Gaz faturasını 'sayaç' düzenlemesi

Gaz faturasını 'sayaç' düzenlemesi
25 Kasım 2013 - 09:11 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz satışına getirilen üst limit uygulamasının ‘spekülatif alımı’ önlemek için yapıldığını açıkladı...

Taner Yıldız, düzenlemeyle ön ödemeli sayaç kullananlara sağlanan avantajın adaletli düzeye indiğini de kaydetti. Ön ödemeli sayaç kullananların bir ayda alacağı gazın, aynı ildeki evlerin kullandığı miktarın ortalama iki aylık tüketimine denk olduğunu söyleyen Yıldız, MHP’li Alim Işık’ın önergesine şu yanıtları verdi:
SABİT BİR LİMİT YOK
“Bir tüketicinin belli bir şehirde bir ayda tüketebileceği doğalgaz miktarının ortalamadan sapması mümkün olmayıp zaten tüketicinin satın aldığı miktar ortalama iki aylık doğalgaz tüketim miktarıdır. Bu düzenleme tüketimi yansıtmayan ön ödemeli sayaçlarda adil faturalandırmanın sağlanması için yapıldı. Ayrıca doğalgaz fiyat artışları öncesi spekülatif alımın sınırlandırılması, ön ödemeli sayaç uygulamasının piyasının işleyişini bozacak etkilerinin önlenmesi ve mali risklerin en aza indirilmesi de amaçlandı.
İSTEYEN DEĞİŞTİRSİN
Doğalgaz kartlarına dağıtım şirketlerince yüklenen yedek miktar bulunurken, şirketler uygulamada yüksek tüketimin bulunması ve karttaki yedek gaz miktarının da tüketilmesi durumunda ilave doğalgaz satışı yapmaktadır. Dağıtım şirketine başvurulması halinde mevcut ön ödemeli sayacın mekanik sayaçla değiştirilmesi mümkündür. Mekanik sayaca geçilmesi durumunda dağıtım şirketince abonelik sözleşmesinin feshinden sonra iade edilmek üzere güvence bedeli tahsil edilir.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)