BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGates, Kovid-19 aşısı için yeni tarih verdi----

Gates, Kovid-19 aşısı için yeni tarih verdi

Gates, Kovid-19 aşısı için yeni tarih verdi
27 Ekim 2020 - 13:08 www.finansgundem.com

Uzun zamandır aşı kampanyaları yürüten ve pandemi uyarılarında bulunan Bill Gates, Kovid-19 aşısının insanlığın hizmetinde olabileceği tarihle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Kurduğu vakıfla aşı çalışmalarına büyük destek veren ABD'li mültimilyarder teknoloji devi Bill Gates, sandığımızdan daha erken Kovid-19 aşısına kavuşabileceğimizi söyledi. 

Kovid-19 aşısı geliştirme süresini mümkün olduğunca kısaltabilmek amacıyla aşıyla uğraşan çeşitli ilaç devlerine Bill & Melinda Gates Vakfı üzerinden milyarlarca dolar akıtan Microsoft kurucusu, 2021'in başında aşının elimizde olabileceğini söyledi.

Yahoo Finans'ın düzenlediği 'All Markets Summit' panelinde ABD'deki Genel Yayın Yönetmeni Andy Serwer'a konuşan Gates, her şey yolunda giderse, Batı'daki aşı geliştirme çabalarında üçüncü aşama denemeler yapan altılıdan iki ya da üçünün gelecek yılın başında hazır olacağını belirtti.

ABD merkezli ilaç devi Pfizer'in çok deneyimli bir aşı şirketi olduğunu ve çalışmalarını çok iyi tasarımladığını, dolayısıyla ipi ilk göğüsleyecekler arasında olma şansının yüksek olduğunu dile getiren Gates, Britanya merkezli ilaç devi AstraZeneca'nın yanısıra Johnson & Johnson, Novavax, Moderna ve Sanofi'yi de gelecek yılın başında aşıyı çıkarabilek şirketler olarak sıraladı. 

Oxford Üniversitesi ile birlikte aşı geliştirme çalışması yürüten AstraZeneca'nın denemelerine katılan gönüllülerden birinin öldüğünün hatırlatılması üzerine denemelerin normal gidişatı içinde bunun şaşırtıcı olmadığını söyleyen Gates, şu uyarıyı yaptı:

"İlk altı içinden iki-üçü onaylansa bile sizin hasta olmanızı ve başkalarına bulaştırmanızı durdurmak açısından etkililiği mükemmel olmayabilir."

Yeterince Kovid-19 aşısı tedarik edilirse 2021'in sonuna doğru şimdi olduğumuzdan daha iyi durumda bulunacağımızı, ama hala normale geri dönmemiş olacağımızı öngören Gates "Vaka sayısını gerçekten düşürmek için o zamana dek nüfusun yüzde 70'ini aşılamamız lazım, ama bu hastalık dünyanın herhangi bir yerinde varolduğu müddetçe yeniden bulaşma ihtimali her zaman olacaktır" dedi. 

Ama kendisinin ve ABD'nin bir numaralı halk sağlığı yetkilisi Dr. Anthony Fauci'nin malzeme yapıldığı aşı karşıtı komplo teorileri gündemde olduğu müddetçe geniş çaplı aşılamanın zor bir iş olabileceğini sözlerine ekledi. 

Rusya ikinci korona aşısının üretimine başladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)